Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Πλαίσιο πάλης για φοιτητές - σπουδαστές

Κάλεσμα συμμετοχής των φοιτητών στην κινητοποίηση την Πέμπτη στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στην υποχρηματοδότηση και τις διαθεσιμότητες υπαλλήλων, αλλά και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο στην Ομόνοια απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Στο πλαίσιό της, η ΕΓ του ΜΑΣ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ κλείνει τα πανεπιστήμια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και τα ανοίγει διάπλατα για τις επιχειρήσεις!

Ποιος κερδίζει από τις απολύσεις εργαζομένων στα ΑΕΙ; Τα κενά που θα δημιουργηθούν θα έρθουν να καλύψουν τα γνωστά αρπακτικά, οι εργολάβοι και οι εταιρείες, αλλά και οι ίδιοι οι φοιτητές δουλεύοντας ανταποδοτικά, για να καταφέρουν να σπουδάσουν. Οι εταιρείες θα πατήσουν πόδι σε βασικές λειτουργίες των ιδρυμάτων και οι οικογένειές μας θα πληρώσουν το μάρμαρο, βάζοντας πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Την ίδια στιγμή που τα Ιδρύματα δεν μπορούν να καλύψουν βασικές λειτουργίες, στους Ειδικούς Λογαριασμούς Ερευνας γίνεται χορός εκατομμυρίων και χρυσές δουλειές για τις εταιρείες που κερδίζουν από την κατευθυνόμενη έρευνα.

Δεν πήρε ο πόνος την κυβέρνηση για "την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών, για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων του Σεπτεμβρίου" κ.τ.λ. Αν τους ένοιαζε δεν θα απέλυαν το 37% του προσωπικού του ΕΚΠΑ, το 45% του ΕΜΠ, το 22% του ΑΠΘ, δε θα άδειαζαν τις γραμματείες και τις διοικητικές υπηρεσίες από προσωπικό.

Η μόνη τους έγνοια είναι να μη διακόπτονται από "αξιόπινες πράξεις" - όπως ονομάζουν τους αγώνες - τα ερευνητικά προγράμματά των εταιρειών και οι μπίζνες των επιχειρήσεων μέσα στις σχολές. Γι' αυτό καλούν εισαγγελείς ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Την περασμένη βδομάδα, δεκάδες φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, σχολεία, άνεργοι και νέοι εργαζόμενοι, δώσαμε μια μαζική απάντηση στους φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στα συλλαλητήρια και τις αντιφασιστικές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Αυτός είναι ο δρόμος για την αντιμετώπιση της δολοφονικής δράσης τους και της σάπιας ιδεολογίας τους», τονίζει μεταξύ άλλων η ΕΓ του ΜΑΣ.

Και απαιτεί: Καμιά απόλυση προσωπικού, επαρκής χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, να γίνουν κανονικά η εξεταστική και οι εγγραφές πρωτοετών, δωρεάν σίτιση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα, να μείνει στα χαρτιά το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κατάργηση του νόμου πλαισίου και του σχεδίου «Αθηνά», μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ