Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαμαρτυρίες για τα προβλήματα στο 5ο Λύκειο

Σε κατάληψη του 5ου Λυκείου προχώρησαν οι μαθητές αντιδρώντας στις αλλαγές που φέρνει η απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να ξεκινήσει λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς τις εργασίες κατασκευής νέας πτέρυγας στον αύλειο χώρο του σχολείου. Χτες το απόγευμα γονείς του 5ου Λυκείου και του 5ου Γυμνασίου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και απαίτησαν να δοθεί λύση που να εξασφαλίζει τη λειτουργία γυμνασίου και λυκείου σε πρωινό κύκλο και φυσικά την ασφάλεια των μαθητών.

Με την έναρξη των εργασιών πασαλόμπηξης, για την κατασκευή της νέας πτέρυγας, κρίθηκε αναγκαία η προσωρινή μεταφορά του Λυκείου σε άλλο χώρο, μέχρι την ολοκλήρωση των πρόδρομων εργασιών. Ετσι, αποφασίσθηκε οι μαθητές του Λυκείου να στεγαστούν προσωρινά, στο λυόμενο κτίριο που στεγάζεται το 5ο Γυμνάσιο, το οποίο για το διάστημα αυτό θα λειτουργεί σταθερά σε απογευματινό κύκλο.

Μαθητές και γονείς αντιδρούν καθώς όπως λένε προκαλείται τεράστια αναστάτωση σε περίπου 400 οικογένειες, ενώ οι πρόδρομες εργασίες που, όπως ισχυρίζεται ο δήμος, θα διαρκέσουν 2,5 μήνες, θα μπορούσαν να έχουν γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Χτες το απόγευμα, έγινε γνωστό ότι ο ΟΣΚ μπορεί να διαθέσει αίθουσες για να στεγαστούν οι μαθητές του Λυκείου και να συνεχιστεί η λειτουργία των δύο σχολείων (Λύκειο και Γυμνάσιο) σε πρωινό κύκλο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ