Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κόντρα στους εργατοπατέρες

Πιστό στη γραμμή της αδράνειας και του συμβιβασμού παρέμεινε και φέτος το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) που αποφάσισε τη συμμετοχή των πυροσβεστών στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Η Ομοσπονδία, μπροστά στα χρόνια προβλήματα των εργαζομένων που τους εκπροσωπεί, όπως τις περικοπές στους μισθούς τους, στις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό που είναι επικίνδυνες ακόμα και για τη ζωή των πυροσβεστών την ώρα του καθήκοντος, την υποχρηματοδότηση του Σώματος, καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αυτών που πριν τρεις μήνες, «παζάρευαν» με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης τον περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, που σπέρνουν την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους και που υπονομεύουν τις συλλογικές διαδικασίες.

Οι παρατάξεις που βρίσκονται στο τιμόνι της δευτεροβάθμιας Οργάνωσης, προσπαθούν ακόμα και τώρα, να ξεχωρίσουν τους πυροσβέστες από τους υπόλοιπους εργαζόμενους που βιώνουν τα ίδια προβλήματα. Φτώχεια, υποβαθμισμένη περίθαλψη, τσεκουρεμένα συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματα. Συνεχίζουν να καλούν σε συγκεντρώσεις με διασπαστικά, παραπλανητικά και συντεχνιακά αιτήματα, που είναι «κομμένες και ραμμένες» στα μέτρα της κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι στην Πυροσβεστική, οι αξιωματικοί, οι χαμηλόβαθμοι, οι μόνιμοι, οι πενταετούς θητείας και οι συμβασιούχοι καταλαβαίνουν τα κοινά προβλήματα που έχουν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Και πως αυτά λύνονται μέσα από ενότητα και συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό και η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» κάλεσε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση στη ΔΕΘ, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ