Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συλλαλητήρια σήμερα για την Παιδεία σε 25 πόλεις

Στην Ομόνοια στις 7 μ.μ. το συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στις 6.30 στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Τις φωνές τους ενάντια στη νέα επίθεση στο δικαίωμα στη μόρφωση, ενάντια στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και κάνει την Παιδεία ακόμα πιο ταξική, ενώνουν σήμερα εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές. Διεκδικώντας μέσα από τα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε 25 πόλεις, την Παιδεία που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός. Το συλλαλητήριο της Αθήνας θα γίνει στην Ομόνοια στις 7 το απόγευμα.

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας καλεί και η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι μαθητές με τους γονείς τους, οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους φοιτητές και το λαό πρέπει να παλέψουμε σαν μια γροθιά ενάντια στην παιδεία - εμπόρευμα γιατί έχουμε κοινό στόχο: ένα σχολείο και ένα πανεπιστήμιο που να μορφώνει πραγματικά και να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Ενας τέτοιος αγώνας με σχέδιο, οργάνωση, μαζικότητα και κοινό βηματισμό όλων όσοι πλήττονται μπορεί να υπερασπιστεί το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και να έχει προοπτική».

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, με συγκέντρωση στις 6.30, στην πλατεία Λαυρίου (Βερανζέρου 22) στην Ομόνοια. Οπως σημειώνουν οι γονείς, το νομοσχέδιο είναι «συνέχεια των αλλαγών στο σύνολο της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ που θέλει και αυτόν τον τομέα να είναι συνδεδεμένος με την εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς», «τσακίζεται το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών μας, μαθητές θα ωθούνται στην ψευτοκατάρτιση, ώστε να γίνουν φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό, ιδιαίτερα τώρα που η οικονομική κρίση βαθαίνει και εντείνεται».

Η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών - Ωρομισθίων - Ανέργων Εκπαιδευτικών Αττικής καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο τονίζοντας παράλληλα, με αφορμή τις προσλήψεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (516 δασκάλων και 741 νηπιαγωγών), ότι «σε καμία περίπτωση ο αριθμός των προσλήψεων δεν απαντά στις πραγματικές ανάγκες και στα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στα σχολεία. Ετσι το δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας στη μόρφωση χτυπιέται άμεσα», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Στις Ομοσπονδίες και Σωματεία που συμμετέχουν και καλούν σε συμμετοχή στα κατά τόπους συλλαλητήρια προστίθενται επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΚΟ - Τραπεζών, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Ζακύνθου και τα Σωματεία της Ρόδου: Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνταξιούχων, Εμφιαλωμένων Ποτών, Οικοδόμων Αρχαγγέλου, Ιματισμού και Δέρματος.

Συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της και πορεία στο Σύνταγμα διοργανώνει επίσης σήμερα η ΟΛΜΕ και κάλεσμα συμμετοχής εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ