Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη ΛΑΡΚΟ

Στις 15 Σεπτέμβρη, στη Λάρυμνα στις 12 μ.

Συγκέντρωση για τη ΛΑΡΚΟ την Κυριακή, 15 Σεπτέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στην παραλία της Λάρυμνας διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να απαιτήσουν:

  • Κάτω τα χέρια από τον ορυκτό πλούτο της χώρας.
  • ΟΧΙ στο κλείσιμο και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ.
  • ΟΧΙ στις απολύσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ -μεταξύ άλλων- υπογραμμίζει ότι «η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή ένωση και την τρόικα (κανέναν δεν πρέπει να ξεγελούν οι δήθεν διαφωνίες με την τρόικα, αυτές αφορούν τους τρόπους και το χρόνο εκτέλεσης του εγκλήματος) υλοποιούν και ολοκληρώνουν αυτό που από χρόνια έχουν σχεδιάσει, μεθόδευαν και σταδιακά υλοποιούσαν.

Η ΛΑΡΚΟ και το προϊόν που παράγει είναι στρατηγικής σημασίας. Είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της βιομηχανίας μετάλλου για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Την κλείνουν όχι γιατί μειώθηκε η σημασία της, όχι γιατί οι παραγωγικές της δυνατότητες και λειτουργίες δεν είναι αναγκαίες για τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας. Η συρρίκνωσή της, το κλείσιμό της ή και το ξεπούλημά της εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τους καπιταλιστές, μόνο τα μονοπώλια ντόπια και ξένα».

Το ΠΑΜΕ προειδοποιεί τους εργαζόμενους πως «όσοι υπόσχονται ύπαρξη και φιλολαϊκή λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, της ΕΛΒΟ κ.λπ., χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι εξίσου με την κυβέρνηση και την τρόικα πολιτικοί απατεώνες» και καλεί τους εργαζόμενους να αποτρέψουν «αυτό το έγκλημα σε βάρος του δικαιώματος που έχει ο λαός μας να λειτουργεί και να αξιοποιεί αυτές τις επιχειρήσεις σε όφελός του και για την κάλυψη των αναγκών του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιπαλεύουμε με σθένος τις μεθοδεύσεις σε βάρος της ΛΑΡΚΟ(2/4/2014)
«Οχι» στη συρρίκνωση-κλείσιμο των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ(6/9/2013)
ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ χωρίς τέλος(30/7/2013)
Στάση εργασίας στη «ΛΑΡΚΟ»(28/9/2000)
Κινητοποιήσεις από σήμερα στη ΛΑΡΚΟ(3/9/1998)
Αγώνας για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ(13/6/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org