Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11641

Κόντρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και στη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης
  • Σήμερα η συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον πρωθυπουργό
  • Δοκιμή ετοιμότητας για επίθεση από Ισραήλ - ΗΠΑ
  • Στρατιώτες εκφράζουν την αντίθεσή τους
  • Συνεχίζονται οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών και άλλων φορέων

ΣΕΛ.  2   -   3

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΕΠΕΛΑΣΗ σε συντάξεις και εφάπαξ

ΚΚΕ: Το νέο σύστημα ρύθμισης οφειλών στοχεύει σε ένα ενιαίο σύστημα παροχών και συντάξεων προς τα κάτω. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα συνδικάτα να απαιτήσουν την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών Υγείας, τη χρηματοδότηση των Ταμείων από κράτος και εργοδότες, την άμεση αποκατάσταση όλων των περικοπών και την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων

Επιταχύνει η κυβέρνηση τις διαδικασίες «ενοποίησης» και «συγχώνευσης» Ταμείων, που μαζί τους θα φέρουν νέες περικοπές συντάξεων, εφάπαξ και άλλων παροχών, καθώς και τη «συγχώνευση» κύριας και επικουρικής σύνταξης σε μία σύνταξη - προνοιακό επίδομα. Αυτό επιδιώκεται μέσα από την κυβερνητική απόφαση για είσπραξη των εισφορών των επικουρικών ταμείων από το ΙΚΑ. Ετσι, την ώρα που η κυβέρνηση, υποκριτικά, υπόσχεται ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος από το ξεζούμισμα του λαού θα κατευθυνθεί στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, έρχεται νέα επέλαση στις συντάξεις και τα εφάπαξ.


ΣΕΛ.  9

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Προετοιμασίες για το συλαλητήριο το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις και άλλες πολύμορφες δράσεις, για τα προβλήματα που απασχολούν τον εργαζόμενο λαό και την απόκρουση της επίθεσης που δέχεται, πραγματοποιούν καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις, στην πορεία προς το πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που θα γίνει το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.


ΣΕΛ.  10

Λουκέτα για ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ

Κυβέρνηση και τρόικα προετοιμάζουν το έδαφος ακόμη και για λουκέτα στις εταιρείες ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ και απολύσεις των εργαζομένων ακόμη και χωρίς αποζημίωση. Είναι λύση που η αστική προπαγάνδα την αποδίδει στην τρόικα, αλλά την καλοέβλεπε και η κυβέρνηση, στη βάση της πρότασης που έχει ήδη καταθέσει στην ΕΕ. Οι εργαζόμενοι στις Αμυντικές Βιομηχανίες και τη ΛΑΡΚΟ, μαζί με όλο τον ελληνικό λαό, πρέπει να αντιπαλέψουν τα σχέδια κλεισίματος και απόλυσης όλου του προσωπικού τους, να μην παγιδευτούν σε άλλα σενάρια, όπως η εκκαθάριση εν λειτουργία. Ολα αυτά, μέσα από μαζικές απολύσεις εργαζομένων, δραστική συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση, υπηρετούν τον κοινό στόχο της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και οδηγούν σε σοβαρές επιπτώσεις για την ίδια την αμυντική ικανότητα της χώρας. Αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, εντός των τειχών της ΕΕ και της εξουσίας του κεφαλαίου, τον οποίον υπηρετούν η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Το παράδειγμα ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ αναδεικνύει τις σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες της χώρας που μπορούν να αξιοποιηθούν πολλαπλά. Απαιτείται γι' αυτό ρήξη με την πολιτική που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, προωθώντας τις εισαγωγές οπλικών συστημάτων από μονοπωλιακούς ομίλους και απαξιώνοντας σημαντικές μονάδες του ορυκτού μας πλούτου, πάντα με γνώμονα τις δεσμεύσεις της χώρας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Απαιτείται ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.



ΠΑΜΕ
Να γίνουν τα συνδικάτα στρατηγεία του αγώνα

ΣΕΛ.  9
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
Συνδικαλιστική παρέμβαση στην Πάτρα

ΣΕΛ.  15
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Εκδηλώσεις σε γειτονιές και μεγάλες πόλεις

ΣΕΛ.  12
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Για την υπεράσπιση της Παιδείας

ΣΕΛ.  13
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αρνητική για τους εργαζόμενους η ιδιωτικοποίηση

ΣΕΛ.  10
ΠΑΣΕΒΕ
Σήμερα η σύσκεψη για την κινητοποίηση

ΣΕΛ.  16
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συρρικνώνουν τον ήδη ανεπαρκή δημόσιο τομέα Υγείας

Οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις δημόσιων μονάδων Υγείας, με αλλαγή ή όχι του ρόλου τους, η κατάργηση δημόσιων κρεβατιών, κλινικών και εργαστηρίων δε γίνονται για την καλύτερη αξιοποίησή τους που θα ενισχύσει δήθεν τη δημόσια Υγεία, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Αποτελούν μέρος του σχεδιασμού για ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση του ήδη ανεπαρκούς δημόσιου τομέα Υγείας, την ενίσχυση της επιχειρηματικής του λειτουργίας και των μονοπωλίων στην Υγεία.


ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ