Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ
Σήμερα η στάση εργασίας ενάντια στη διαθεσιμότητα

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Την ίδια ώρα, στην πύλη του «Θεαγένειου» νοσοκομείου, στη Θεσσαλονίκη

Στη σημερινή πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο (11 π.μ. - λήξη ωραρίου) και στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στην πύλη του «Θεαγένειου» νοσοκομείου. Οι ταξικές δυνάμεις απευθύνουν κάλεσμα ανάπτυξης της πάλης όχι αποκλειστικά για ένα μόνο αίτημα, αλλά για το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και αναδεικνύουν την ανάγκη ενιαίας δράσης του συνόλου των εργαζομένων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στη σχετική ανακοίνωση, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο αναφέρουν: «Οχι σε όλες τις απολύσεις. Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα 'χει το παιδί σου. Κανένας πλειστηριασμός. Ολοι μαζί για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας. Μια φωνή, μια γροθιά σε κάθε σοκάκι, σε κάθε γειτονιά. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο (...) καλούν όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να δυναμώσουν αποφασιστικά τον ενιαίο αγώνα, ενάντια στις απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γενικότερα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΕΕ».

Κάλεσμα στη συγκέντρωση της Αθήνας, στην Ομόνοια, απευθύνει στους εργαζόμενους του κλάδου και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, σημειώνοντας την ανάγκη «να δυναμώσει η οργάνωσή τους σε κάθε τόπο δουλειάς. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς. Να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και τη στρατηγική του στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να χτίσουν την ενότητά τους στις στέρεες βάσεις της ταξικής ενότητας, με στόχο την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

-- Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων που γίνονται σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου καλεί το Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Σωματείων Εργαζομένων σε δημόσιους κοινωφελείς φορείς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πολύμορφη αγωνιστική δράση η πορεία προς την πανεργατική απεργία(2018-11-17 00:00:00.0)
Στις 27 Μάρτη διαδηλώνουμε για τους άνεργους(2014-03-15 00:00:00.0)
Καλούν σε συγκέντρωση στην αυριανή στάση εργασίας(2013-08-28 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στην πανελλαδική απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ! - Δεν παραδινόμαστε στους σφαγείς του λαού!(2012-02-07 00:00:00.0)
Πάρε θέση στον αγώνα!(2011-05-25 00:00:00.0)
Ταξική ενότητα και αλληλεγγύη για την αντεπίθεση(2009-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ