Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία που καταργούνται

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Τη Δευτέρα 2/9 και Τρίτη 3/9 θα γίνουν συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία που καταργούνται. Για την Τετάρτη 4/9, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.), ενώ μέσα στο Σεπτέμβρη θα προκηρυχθεί 24ωρη απεργία και θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη με σωματεία όλων των νοσοκομείων.

Χτες, οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής έκαναν γενική συνέλευση αποφασίζοντας τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις. Από τους εργαζόμενους ζητήθηκε να παραδώσουν το κλειδί του νοσοκομείου αύριο, Παρασκευή, και μέσα σε δυο μέρες να έχει γίνει απογραφή όλων των υλικών και αντικειμένων! Να θυμίσουμε πως από 1/9 μπαίνει λουκέτο στο νοσοκομείο και θα ανοίξει κάποια στιγμή ως Κέντρο Υγείας και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη Δευτέρα να είναι από το πρωί συγκεντρωμένοι απ' έξω.

Σε χτεσινή γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» αποφάσισαν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, αλλά και ειδικές παρεμβάσεις με διάφορες μορφές, ώστε ο αγώνας τους να επεκταθεί στους κατοίκους των γύρω περιοχών και τους ασθενείς. Χτες άδειασαν όλα τα κρεβάτια, ενώ μέχρι σήμερα θα λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία. Από Δευτέρα παύει και το κλείσιμο ραντεβού για τα εξωτερικά ιατρεία, μέχρι νεωτέρας και θα λειτουργεί μόνο η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Οσο συνειδητοποιούν οι ασθενείς και οι κάτοικοι της περιοχής πως το νοσοκομείο χάνεται, επιδεινώνονται και εμπορευματοποιούνται περισσότερο οι υπηρεσίες Υγείας, αγανακτούν και οργίζονται.

Στον κατευνασμό των κατοίκων της περιοχής προσπάθησε να συμβάλλει και η διοίκηση του δήμου Αγίας Βαρβάρας με ανακοίνωση του δημάρχου, Γιώργου Καπλάνη, (8/8/2013) με τίτλο: «Συνεχίζει τη λειτουργία του το νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα" μετά από συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον υπουργό υγείας». Παρουσιάζοντας το σχέδιο αναδιάταξης δομών του ΕΣΥ του υπουργείου Υγείας σαν «προτάσεις» του δήμου, δε διστάζει να ισχυριστεί πως «οι σημαντικότερες υπηρεσίες υγείας που το "Αγία Βαρβάρα" προσφέρει στη Δυτική Αθήνα παραμένουν στο νοσοκομείο». Την ίδια ώρα, καταργούνται 120 κρεβάτια, συγχωνεύονται τμήματα και τα εναπομείναντα είναι άγνωστο πότε θα λειτουργήσουν και με τι προσωπικό. Μάλιστα, θα δημιουργηθεί στο νοσοκομείο Γηροκομείο «φιλανθρωπικού τύπου» σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ