Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Καλούν σε συγκέντρωση στην αυριανή στάση εργασίας

Στην αυριανή πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο (11 π.μ. - λήξη ωραρίου) και στη συγκέντρωση που οργανώνουν καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο με ανακοίνωσή τους. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια. Οι ταξικές δυνάμεις απευθύνουν κάλεσμα ανάπτυξης της πάλης όχι αποκλειστικά για ένα μόνο αίτημα, αλλά στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και αναδεικνύουν την ανάγκη ενιαίας δράσης του συνόλου των εργαζομένων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στη σχετική ανακοίνωση, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο αναφέρουν:

«Οχι σε όλες τις απολύσεις. Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα 'χει το παιδί σου. Κανένας πλειστηριασμός. Ολοι μαζί για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας. Μια φωνή, μια γροθιά σε κάθε σοκάκι, σε κάθε γειτονιά. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, (...) καλούν όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να δυναμώσουν αποφασιστικά τον ενιαίο αγώνα, ενάντια στις απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γενικότερα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΕΕ».

Η οργάνωση του αγώνα να γίνει υπόθεση των εργαζομένων

Υπενθυμίζεται ότι προχτές τη Δευτέρα η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε σύσκεψη με τη συμμετοχή Ομοσπονδιών και αργότερα έγινε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Η πλειοψηφία -ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ)- πήραν την απόφαση για την αυριανή στάση εργασίας, η οποία λήφθηκε κυριολεκτικά στο πόδι. Χαρακτηριστικό είναι ότι αρχικά επιχείρησαν να «κηρύξουν» 24ωρη απεργία χωρίς καν να συνεδριάσει η ΕΕ! Στη σύσκεψη οι ίδιες δυνάμεις, μαζί και αυτές που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προέβαλαν ως μοναδικό αίτημα το «όχι στις απολύσεις».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο στη φάση αυτή πρότειναν απεργία σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου, κοινή δράση με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και όχι μόνο για ένα αίτημα, όχι μόνο ενάντια στις απολύσεις, αλλά ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Για την οργάνωση της πάλης ανέδειξαν την ανάγκη να γίνουν άμεσα γενικές συνελεύσεις στα σωματεία και η απεργία να εξαγγελθεί σε ημερομηνία που να δίνει τον αυτονόητο και εύλογο χρόνο, ώστε να προετοιμαστεί, να οργανωθεί στους τόπους δουλειάς, στις υπηρεσίες. Ταυτόχρονα, πρότειναν χωρίς καμιά καθυστέρηση ακόμα και απεργία διαρκείας εκεί που φαίνονται ότι συγκεντρώνονται οι προϋποθέσεις, υπάρχουν διαθέσεις, μπαίνουν μπροστά οι εργαζόμενοι, όπως στους διοικητικούς υπαλλήλους στα ΑΕΙ, σε κάποια υπουργεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη 23 Φλεβάρη(2022-02-09 00:00:00.0)
Σήμερα η απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ(2017-11-22 00:00:00.0)
Καλεί στην απεργία με αιτήματα που αφορούν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων(2017-11-21 00:00:00.0)
Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία σήμερα(2014-09-23 00:00:00.0)
Σήμερα η στάση εργασίας ενάντια στη διαθεσιμότητα(2013-08-29 00:00:00.0)
48ωρη απεργία των γεωτεχνικών(2012-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ