Σάββατο 17 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 18 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Με πολύμορφη αγωνιστική δράση η πορεία προς την πανεργατική απεργία

Από την απεργιακή συγκέντρωση των οικοδόμων στην Αθήνα
Από την απεργιακή συγκέντρωση των οικοδόμων στην Αθήνα
Με απεργιακές κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας και αγωνιστικές παρεμβάσεις για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων σε κλάδους και χώρους δουλειάς συνεχίστηκε τη βδομάδα που πέρασε η πλούσια δραστηριότητα μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη.

Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουν τον αγωνιστικό τους βηματισμό, απευθύνοντας πλατιά στους εργαζόμενους κάλεσμα να δυναμώσουν το σύνθημα της απεργίας: «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Οχι τα κέρδη των λίγων».

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Στην απεργία και τις συγκεντρώσεις μαζί με τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχει καλέσει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Συνεχίζεται η προετοιμασία με ώθηση από τις κινητοποιήσεις

Η πετυχημένη πανοικοδομική απεργία της περασμένης Τετάρτης, η απεργία στην Ιδιωτική Υγεία την ίδια μέρα, οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες στους κλάδους του Επισιτισμού - Τουρισμού και των Πρακτορείων Τύπου, δίνουν ώθηση στη δραστηριότητα των επόμενων ημερών για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας. Αντίστοιχα, σημαντική είναι η δράση που ανέπτυξαν οι ταξικές δυνάμεις για την απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο, η οποία αποτυπώθηκε και στη μαζική απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη στην Αθήνα.

Μαζική η απεργιακή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στο Δημόσιο
Μαζική η απεργιακή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στο Δημόσιο
Μετά την πανοικοδομική απεργία, που κατέγραψε καθολικά ποσοστά συμμετοχής στα μεγάλα έργα σε όλη τη χώρα και έδωσε συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα των οικοδόμων για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, η Ομοσπονδία Οικοδόμων καλεί τους εργαζόμενους στις Κατασκευές να κλιμακώσουν την πάλη τους με συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Το αίτημα για υπογραφή κλαδικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς έθεσαν στο επίκεντρο της κλαδικής τους απεργίας και τα σωματεία στην Ιδιωτική Υγεία.

Στο Δημόσιο, η μαζική συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, όπου συμμετείχαν απεργοί από τους δήμους, την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Υγεία, την Παιδεία, ανέδειξε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα.

Με τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη Τετάρτη, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου έδωσαν συνέχεια στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη δουλειά μέσα από «δουλεμπορικά» και τις εργολαβικές συμβάσεις.

Με την πάλη για να μπει τέρμα στις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ασθενείας και το αίτημα για στήριξη των πρώην εργαζομένων του πρακτορείου «Ευρώπη» συνδύασε η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών την προετοιμασία της απεργίας, προχωρώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη Πέμπτη.


Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής
Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ