Τρίτη 6 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακοινώθηκε το «εποπτικό συμβούλιο» της ΝΕΡΙΤ

Τα ονόματα όσων θα απαρτίζουν το Εποπτικό Συμβούλιο της «Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ιντερνετ και Τηλεόρασης» ανακοινώθηκαν χτες απ' την κυβέρνηση, με περικοκλάδες περί δήθεν «θεσμικής κατοχύρωσης της ανεξαρτησίας της», όταν το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η διαμόρφωση μιας δημόσιας τηλεόρασης που θα εγγυάται την αποτελεσματικότερη αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας και πολιτικής.

Ο Π. Καψής προτείνει προς το υπουργικό συμβούλιο το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ να απαρτίζεται απ' τους: Αννα Δαμιανίδη, Ανδρέα Ζούλα, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Λουκά Καρυτινό, Σίμο Σιμόπουλο, Θεόδωρο Φορτσάκη και Χρήστο Χωμενίδη. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάθεση αιτήσεων για δίμηνη πρόσληψη στο μεταβατικό σχήμα. Ο Π. Καψής σε συνέντευξή του στο ΜΕΓΚΑ υποστήριξε πως οι προσλήψεις θα γίνουν με μοριοδότηση και προτεραιότητα στους πρώην εργαζόμενους στην ΕΡΤ, ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός Αυγούστου οπότε και εκτίμησε ότι μπορεί να ξεκινήσει εκπομπή προγράμματος με ενημερωτικές εκπομπές, από την Κατεχάκη.

Επανέλαβε ότι ίσως υπάρξει εξαίρεση στη διαδικασία προσλήψεων για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως για παράδειγμα τεχνικών που απαιτούνται άμεσα για την κάλυψη του Champions League. Είπε ακόμα ότι για τον ενδιάμεσο φορέα έχουν κατατεθεί πάνω από 1.000 αιτήσεις εργαζομένων στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι θα απασχοληθεί το 80% του προσωπικού της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ