Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11618

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Κάλεσμα ισχυροποίησης του σωματείου για την οργάνωση της πάλης

ΣΕΛ.  10
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες αστικών κυβερνήσεων και τοπικών διοικήσεων

ΣΕΛ.  13

Η ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ είναι προαποφασισμένη

Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και δηλώσεις, η κυβέρνηση αναγγέλλει την πρόθεσή της να ανοίξει ξανά το Ασφαλιστικό από το Σεπτέμβρη, προγραμματίζοντας νέες αντιδραστικές ανατροπές, πολλές από τις οποίες περιγράφονται ήδη με λεπτομέρεια στις συμφωνίες που έχει συνάψει με την τρόικα. Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη μείωση στις συντάξεις, η προπαγάνδα περί «βιωσιμότητας των Ταμείων», που εξαπολύει η κυβέρνηση, προμηνύει συρρίκνωση των παροχών στους κλάδους Σύνταξης και Υγείας, παραπέρα ιδιωτικοποίηση του συστήματος της Ασφάλισης.

Από τα λεγόμενα τρόικας - συγκυβέρνησης προκύπτει ότι είναι υπαρκτός και άμεσος ο κίνδυνος να τσακιστούν οι ήδη ελάχιστες παροχές και οι κατακρεουργημένες συντάξεις. Σαν άλλοθι, χρησιμοποιούν τα λογιστικά ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία όμως είναι προϊόν της κρατικής πολιτικής και αξιοποιούνται διαχρονικά για να περάσουν τα πιο βάρβαρα μέτρα που χτυπάνε στα σπλάχνα τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.


ΣΕΛ.  7

68 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Ο ιμπεριαλισμός δολοφονεί σε πόλεμο και «ειρήνη»

Την 68η μαύρη επέτειο του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι τίμησε, χτες, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, με εκδήλωση που διοργάνωσε στην Ακρόπολη. Ανάλογη εκδήλωση οργανώθηκε και στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  9

ΚΚΕ
Να βάλει εμπόδια ο λαός

Ο υπουργός Εργασίας για μια ακόμα φορά προκαλεί και προσβάλλει τη νοημοσύνη των εργαζομένων ότι δεν πρόκειται να μειωθεί άλλο ο κατώτατος μισθός. Αποπροσανατολίζει και κρύβει το στρατηγικό σχεδιασμό που προωθείται, για νέες δραστικές περικοπές σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις. Το κατώτερο μεροκάματο πείνας ήδη στην πράξη καταργείται, μεθοδικά, με διάφορους τρόπους. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν ήδη στα χέρια τους ένα πλήρες αντεργατικό οπλοστάσιο που πετσοκόβει διαρκώς το εργατικό εισόδημα. Οι δεσμεύσεις του Γ. Βρούτση έχουν τόση αξία όση και οι δηλώσεις προηγούμενων υπουργών ότι δε θα έρθουν νέα μέτρα.

Η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν πλέον αρκετή πείρα για να βγάζουν συμπεράσματα. Μόνο οργανώνοντας την πάλη τους, ριζώνοντας γερά τη συμμαχία τους σε κάθε χώρο δουλειάς και κάθε γειτονιά, με εμπιστοσύνη στη δύναμή τους και στο ΚΚΕ μπορούν να ορθώνουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, βάζοντας στόχο να την ανατρέψουν.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «902»
Δίνουμε τη μάχη στο πλευρό του Κόμματός μας

ΣΕΛ.  2
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Αναβρασμός για τα κυβερνητικά σχέδια

ΣΕΛ.  15
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δηλώσεις - πρόκληση για τους μισθούς

ΣΕΛ.  6
«ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ» ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ - ΙΣΡΑΗΛ
Συνεργασία και ανταγωνισμοί με αιχμή την Ενέργεια

ΣΕΛ.  3
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΠΙΤΙΩΝ
Εκβιασμός για την εξυπηρέτηση των δανείων

ΣΕΛ.  3
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Πάνω από τα μισά παιδιά εκτός σταθμών

ΣΕΛ.  12
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Προς κατάργηση εκατοντάδες κρεβάτια νοσοκομείων

Νέα κατάργηση εκατοντάδων νοσοκομειακών κρεβατιών θα επέλθει, όπως όλα δείχνουν, και μέσα από τη διαδικασία της «κινητικότητας» - διαθεσιμότητας που αφορά 1.618 εργαζόμενους από 8 νοσοκομεία και ένα ερευνητικό ινστιτούτο. Οπως ανακοίνωσε προχτές το υπουργείο Υγείας, σε διαθεσιμότητα μπαίνουν οι εργαζόμενοι των εξής νοσοκομείων και υπηρεσιών: «Πολυκλινική», «Πατησίων», «Αμαλία Φλέμινγκ», «Σπηλιοπούλειο», «Αγία Βαρβάρα», «Ειδικών Παθήσεων», «Αφροδίσιων Νοσημάτων», «Παναγία», «Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακος», κεντρική υπηρεσία του υπουργείου.


ΣΕΛ.  11
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Οσο πιο κερδοφόροι τόσο πιο επιθετικοί οι εφοπλιστές

ΣΕΛ.  6

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ