Τρίτη 30 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διήμερο δράσης ενάντια στο νέο νόμο

Με παρεμβάσεις σε δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια, ανακοινώσεις προς τους δημότες και συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, στο διήμερο δράσης χτες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη ενάντια στο νέο νόμο - λαιμητόμο, που σπρώχνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου, όπως οι σχολικοί φύλακες, συμβασιούχοι, εργαζόμενοι με ασφαλιστικά μέτρα κ.λπ.

Συγκεκριμένα, έγιναν παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων, στους δημάρχους Ηλιούπολης και Ελευσίνας, καθώς και αλλού, απαιτώντας να μην υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις, με τις οποίες τίθενται σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες. Ταυτόχρονα, προχώρησαν σε συσκέψεις με τους σχολικούς φύλακες, τους οποίους κάλεσαν σε αντίσταση και οργάνωση ενάντια στις διαθεσιμότητες. Να διαμορφωθούν Επιτροπές Αγώνα, οι οποίες, μαζί με τα Σωματεία, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους.

Επιπρόσθετα, με ανακοινώσεις προς τους δημότες, σημείωναν πως το ζήτημα των απολύσεων στους δήμους δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους, αλλά το σύνολο των δημοτών των λαϊκών στρωμάτων, αφού υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο οι όποιες παρεχόμενες υπηρεσίες. Σήμερα, το διήμερο δράσης συνεχίζεται με Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και συσκέψεις, αλλά και άλλες δραστηριότητες, που στόχο έχουν να φωτιστούν οι εξελίξεις και τα προβλήματα των εργαζομένων στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ