Τρίτη 30 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση στην Περιφέρεια

Σε αγωνιστική ετοιμότητα και δράση ενάντια στις απολύσεις που προετοιμάζονται μέσα από την αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και υπαλλήλων, καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, με αφορμή τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Την προηγούμενη Τρίτη, εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (μειοψήφησε ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης») η προγραμματική σύμβαση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για την εκπόνηση έρευνας σχετικά με την αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και υπαλλήλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η σύμβαση θα έρθει για ψήφιση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα Τρίτη 30 Ιούλη. Οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται να πραγματοποιήσουν παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Με ανακοίνωσή τους, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν τους εργαζόμενους να εμποδίσουν τα μέτρα της σφαγής των δημόσιων υπαλλήλων, να παλέψουν για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οπως αναφέρουν, στόχος της διοίκησης της Περιφέρειας, είναι η πλήρης υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, που επιβάλλει τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου στις σύγχρονες συνθήκες. «Οι αξιολογήσεις, η κινητικότητα, οι μετακινήσεις των υπαλλήλων μεταξύ υπηρεσιών σε διαφορετικούς νομούς (χωρίς τη συναίνεση του υπαλλήλου) θα οδηγήσουν σε απολύσεις πολλών συναδέλφων. Μια τέτοια πολιτική δεν έχει σχέση με την ανάπτυξη για το λαό. Βήμα το βήμα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη εξαθλίωση όλων των λαϊκών στρωμάτων. Πάγωμα προσλήψεων και απολύσεις είναι μερικά μόνο από τα εργαλεία τους», σημειώνουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ