Τρίτη 30 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ
Για τις εξελίξεις στον κλάδο

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να παραμερίσουν τις αυταπάτες και να προχωρήσουν σε οργάνωση της αντίστασης στις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές, επιβεβαιώνουν και οι εξελίξεις που συνοδεύουν το «σπάσιμο» της «Probank» σε «καλή» και «κακή» και την εξαγορά του καλού τμήματος από την Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ), όπως και η απορρόφηση της «FBB» από την ΕΤΕ.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού σημειώνει, ανάμεσα σ' άλλα, ότι οι εργαζόμενοι της «Probank» και της «FBB» και τα δικαιώματά τους «βρίσκονται στον αέρα, αφού η ΕΤΕ θα τους πάρει αρχικά με εξάμηνες συμβάσεις». Επιπλέον, «οι εργαζόμενοι της "Probank" βρίσκονται χρεωμένοι ως το λαιμό, αφού κάτω από τον άμεσο ή έμμεσο εκβιασμό της απόλυσης, κάτω από αυταπάτες έχουν δανειστεί για να ''επενδύσουν στην τράπεζά τους''».

Οι εξελίξεις, υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού, επιβεβαιώνουν ότι «οι Τράπεζες είτε δημόσιο χαρακτήρα έχουν, είτε ιδιωτικό, στην οικονομία της ανταγωνιστικότητας και του κέρδους θεωρούν τον εργαζόμενο κόστος. Οσες μετοχές και να αγοράσουν οι εργαζόμενοι και τα Ταμεία τους, κουμάντο θα κάνουν οι ιδιοκτήτες των τραπεζικών ομίλων. (...) Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος αποτελεί το όχημα για να περάσουν τα σχέδια των τραπεζιτών (...) Οργανώνουμε την αντίσταση και τον αγώνα μας, ενισχύουμε την αλληλεγγύη. Η ενεργός συμμετοχή των εργαζομένων, η αλλαγή των συσχετισμών, η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ, είναι αναγκαία προϋπόθεση για να οργανωθεί το κίνημα, να αποκρουστεί αυτή η επίθεση, να ανατραπεί αυτή η πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ