Σάββατο 27 Ιούλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ

ΤΑ ΕΣΟΔΑ: «Τζίρο πάνω από 400.000 ευρώ έκανε το κλαμπ Nammos της Μυκόνου, το βράδυ που διασκέδασε τους πλούσιους πελάτες του ο Αντώνης Ρέμος (...) το όφελος για το Δημόσιο μόνο από τις εισπράξεις του ΦΠΑ υπερβαίνουν τις 90.000 ευρώ. Και όλα αυτά μέσα σε μια μέρα» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

ΤΑ ΕΞΟΔΑ: «Μισό μηνιάτικο μόνο για τα εισιτήρια στην τρίτη θέση του πλοίου! Παραμένουν και φέτος τσιμπημένες οι τιμές των ακτοπλοϊκών ταξιδιών που κάνουν δυσβάσταχτες τις οικογενειακές διακοπές» (στα ΝΕΑ)

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ: «Στοιχεία σοκ δείχνουν το μεγάλο πλήγμα που έχουν υποστεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (...) Με τον τζίρο τους να έχει πέσει την τελευταία πενταετία μέχρι και 90%, τις απολύσεις να φθάνουν μέχρι και το 40% του συνόλου του προσωπικού και οι μισθοί κατρακυλούν κατά 42%. Την ίδια στιγμή νέα μεγάλη μείωση κατέγραψε το εισόδημα των νοικοκυριών» (στα ΝΕΑ)

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ: «Μεγάλο μέρος απ' όσα εξοικονόμησε η ελληνική βιομηχανία την τελευταία τετραετία σε εργατικό κόστος, το απορροφά πλέον η αύξηση του ενεργειακού κόστους! (...) Το παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό. Πριν από τέσσερα χρόνια βιομηχανία της Κομοτηνής πλήρωνε για εργατικά 7 εκατ. ευρώ το χρόνο και 1 εκατ. ευρώ για ενέργεια. Σήμερα, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Μετά και τις μειώσεις του εργατικού κόστους στις οποίες προχώρησε για να καταστεί βιώσιμη, καταβάλλει για μισθούς 6 εκατ. ευρώ το χρόνο, αλλά για ενέργεια 3,5 εκατ. ευρώ!» (στα ΝΕΑ)

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ: «Ο πρωθυπουργός επεσήμανε (...) "πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου"» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: «Ακόμα και σε ένα περιβάλλον υψηλής ειδίκευσης, όμως, η πραγματικότητα θα παραμένει ίδια: ολοένα και περισσότεροι θα ανταγωνίζονται για ολοένα και λιγότερες θέσεις εργασίας (...) η ανεργία ήρθε για να μείνει...» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: «Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για κλιμάκωση της κρίσης κατά τη διάρκεια του 2014. ΔΝΤ: Μειώστε περισσότερο τους μισθούς. ΕΛΣΤΑΤ: Εισοδήματα 2 δισ. ευρώ έγιναν "καπνός" σε ένα χρόνο» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ)

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: «Σε διαφορετικό πεδίο, αυτό των διεθνών αγορών εμπορευμάτων αναφέρεται έκθεση της Societe Generale το απαισιόδοξο σενάριο της οποίας κάνει λόγο για ανάπτυξη της Κίνας κατά 6% φέτος και 3% του χρόνου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε κάθετη πτώση στην αγορά μετάλλων, η οποία θα προσγειωνόταν ανώμαλα σε επίπεδο 40% χαμηλότερο του σημερινού» (στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ