Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Ιούλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11608

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ κονταροχτυπιούνται για τα κέρδη των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  8  -  9
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στα σκαριά η νέα επίθεση στην Ασφάλιση

ΣΕΛ.  11

ΜΕΤΡΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ παροχές στ' αφεντικά

Νέα μέτρα φωτιά για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεσή του για τη χώρα μας. Προτείνει μεγαλύτερη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και εφαρμογή νέων ανατροπών στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ως άμεσες προτεραιότητες, προκειμένου να επέλθει βελτίωση του «επιχειρηματικού περιβάλλοντος». Και καλεί την ελληνική κυβέρνηση, να εξασφαλίσει «περαιτέρω διευκολύνσεις στους επενδυτές», ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων με μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και νέες φοροαπαλλαγές.


ΣΕΛ.  3

Τίμησαν τη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

Με μια σεμνή εκδήλωση τίμησαν και φέτος εργαζόμενοι και νεολαία τη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου στο χώρο όπου δολοφονήθηκε στις 28 Ιούλη του 1980 κατά τη διάρκεια εξόρμησης της ΚΝΕ έξω από το πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ.


ΣΕΛ.  6

ΚΚΕ
Να μην κλείσει κανένα σχολείο

Ενα ακόμη ισχυρό χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της δέχεται η λαϊκή οικογένεια, με το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις επιπλέον 118 Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων. Με την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση διευρύνει τη δεξαμενή των απολύσεων στους δημόσιους υπαλλήλους και τους εκπαιδευτικούς. Κλείνει Δημοτικά, κατά κύριο λόγο στην περιφέρεια της χώρας, εξαναγκάζοντας, στον 21οαιώνα, μικρά παιδιά να καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις για να πάνε σχολείο. Αντίστοιχα, το κλείσιμο δεκάδων Νηπιαγωγείων καθώς και η απαγόρευση από το υπουργείο της εγγραφής των προνηπίων σημαίνει ότι εκατοντάδες παιδιά θα προστεθούν στα χιλιάδες άλλα που μένουν εκτός της «υποχρεωτικής» προσχολικής αγωγής! Εκπαιδευτικοί, γονείς, συνδικάτα, από κοινού, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη ενάντια στην κατάργηση σχολείων, για να μην κλείσει κανένα σχολείο, για σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές. Να δοθεί άμεση δωρεάν, ασφαλής λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.



ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ο λαός να αποτρέψει τις κατασχέσεις

ΣΕΛ.  7
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
Κλείνουν 80 περιφερειακά υποκαταστήματα

ΣΕΛ.  14
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ
Τους ωθεί σε αργό θάνατο

ΣΕΛ.  12
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛ.ΣΤΑΤ
Συνεχίζεται η μείωση του λαϊκού εισοδήματος

ΣΕΛ.  14
Εκβιασμοί κι αντιλαϊκά μέτρα για τη δόση

ΣΕΛ.  3
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
Βαφτίζουν ευλογία τις ... απολύσεις

ΣΕΛ.  11
ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
Αμεση στήριξη των εργαζομένων

ΣΕΛ.  12
ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ - ΑΝΑΠΗΡΟΙ - ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ
Παρακρατήσεις στις συντάξεις από τα θεραπευτήρια

Στην πλάτη των ίδιων των ηλικιωμένων, των ανάπηρων και των ασθενών με χρόνιες παθήσεις μεταφέρει η κυβέρνηση το κόστος της περίθαλψης στα ιδρύματα και στα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων, που λειτουργούν ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου παρακρατώντας από 40% έως 80% των συντάξεών τους, για να βγάλει τα «σπασμένα» των δραστικών περικοπών σε Υγεία - Πρόνοια.


ΣΕΛ.  10

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ