Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Ιούλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11607

Με πράξη υπουργικού συμβουλίου ολοκληρώνουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

ΣΕΛ.  16
Καταργούν 118 και συγχωνεύουν 29 Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία

ΣΕΛ.  10

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ σε μισθούς συντάξεις και λαϊκή περιουσία

  • ΚΚΕ: Με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη μείωση του χρέους προς το Δημόσιο ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια νέα επίθεση στα λαϊκά στρώματα που θα οδηγήσει μέχρι και στην κατάσχεση μισθών, συντάξεων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων και ανέργων
  • ΠΑΜΕ: Καμία κατάσχεση σε εργαζόμενο
  • ΠΑΣΕΒΕ: Τσακίζει τους αυτοαπασχολούμενους

Με το «νέο κώδικα φορολογίας» η κυβέρνηση διαμορφώνει το πλαίσιο αλλά και το μηχανισμό για την εφαρμογή της αντιλαϊκής φορολογικής πολιτικής. Που ταυτόχρονα με τη δραστική μείωση του εργατικού, του λαϊκού εισοδήματος, φοροληστεύει τα ήδη χρεοκοπημένα λαϊκά νοικοκυριά, μεταφέροντας τα βάρη στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας για τη θωράκιση της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρηματικών ομίλων, φοροαπαλλάσσοντας συνεχώς το μεγάλο κεφάλαιο. Δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός σε διαδικασίες συντηρητικής κατάσχεσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας για όλους, ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής προς το Δημόσιο, χωρίς δικαστική απόφαση.


ΣΕΛ.  3

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Προετοιμάζουν κινητοποιήσεις για τις Συμβάσεις

Αμεση και επιτακτική ανάγκη της οργάνωσης και προετοιμασίας των ναυτεργατών για πολύμορφες, δυναμικές, αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Χτες, με αίτημα των τριών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, συνεδρίασε έκτακτα και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, όπου επιβεβαιώθηκε η ανάγκη της κλιμάκωσης των αγώνων.


ΣΕΛ.  11

ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ

Το κυβερνητικό σχέδιο «εκκαθάρισης» των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων», της «Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων» και της ΛΑΡΚΟ με μαζικές απολύσεις εργαζομένων προετοιμάζει το έδαφος να δοθούν στα ιδιωτικά μονοπώλια βιομηχανίες που κάτω από άλλες συνθήκες, μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην κάλυψη λαϊκών αναγκών. Τα ΕΑΣ και η ΕΛΒΟ θα πρέπει, για τις ανάγκες της άμυνας της χώρας, και στο καπιταλιστικό σύστημα, να είναι κρατικοί φορείς. Αλλά παραδίδονται ολοκληρωτικά πλέον στα διεθνικά ιδιωτικά μονοπώλια, επιβεβαιώνεται έτσι ότι η αμυντική βιομηχανία δρα για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Χτες η Κομισιόν μίλησε για δημιουργία ενιαίας ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, ανταγωνιστικής. Γι' αυτό τις ξεπαστρεύουν. ΕΑΣ και ΕΛΒΟ μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην κατασκευή υποδομών σε άλλους τομείς. Στο στόχαστρο λοιπόν χιλιάδες εργαζόμενοι στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ - ΕΒΟ (ΕΑΣ), στην ΕΛΒΟ και τη ΛΑΡΚΟ, που θα χάσουν τη δουλειά τους ή θα βρεθούν εσωτερικοί μετανάστες με χειρότερες εργασιακές σχέσεις. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική ο λαός πρέπει να αντιτάξει το δικό του κοινό μέτωπο εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, φτωχών αυτοαπασχολουμένων, νέων και ανέργων, για να μην προχωρήσει καμία απόλυση ή διαθεσιμότητα.



Αξιέπαινη πρωτοβουλία της Λυρικής Σκηνής

ΣΕΛ.  17
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ζητά αξιολόγηση που φέρνει απολύσεις

ΣΕΛ.  6
Αποτελείωσαν την Κυριακή - αργία

ΣΕΛ.  7
Υπηρεσίες δήμων σε ιδιώτες

ΣΕΛ.  16
ΝΑΥΤΙΛΙΑ
Στο «κόκκινο» η ανεργία, στα ύψη τα κέρδη

ΣΕΛ.  11
«ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»
Διαφημίζουν το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό

ΣΕΛ.  11
ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
«Εφυγε» ο Νίκος Μαμαγκάκης

ΣΕΛ.  17
ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ
Κατάργησαν 50 ειδικότητες

ΣΕΛ.  10
Ενισχύουν την πολεμική ικανότητα της ΕΕ

ΣΕΛ.  7
Αποχαιρετισμός στον αλύγιστο Διονύση Γεωργάτο

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ