Πέμπτη 18 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Εκβιάζει η κυβέρνηση

Προκήρυξη για τις 2.000 θέσεις του νέου φορέα «δημόσιας τηλεόρασης» μέσα στη βδομάδα (πληροφορίες λένε ότι αύριο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την νέα κρατική τηλεόραση) προανήγγειλε ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Καψής, με μία δήλωση που εκλήφθηκε απ' τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ως εκβιασμός για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οπως είπε, η κυβέρνηση θα προσλάβει 500 γιατί μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο το κτίριο της Κατεχάκη και όχι της Αγ. Παρασκευής που βρίσκεται υπό κατάληψη. «Εκεί δε χωράνε 2.000, αλλά οι αιτήσεις θα ισχύουν και για την επέκταση, για τους άλλους 1.500. Μόλις μπορέσουμε να μεταφερθούμε στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, την ίδια στιγμή θα γίνει προκήρυξη και για τις άλλες 1.500 θέσεις» ανέφερε ο Π. Καψής.

Στο μεταξύ κίνδυνο καταστροφής μηχανημάτων στις εγκαταστάσεις της Κατεχάκη, καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, σε ανακοίνωση των οποίων αναφέρεται μεταξύ άλλων, «αυτοί που με περισσή ευκολία και προχειρότητα αποφάσισαν το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απομάκρυνση των εργαζομένων από αυτές - όπου αυτό επετεύχθη θα είναι υπεύθυνοι και για την ενδεχόμενη καταστροφή εξοπλισμού πολλών εκατομμυρίων που έχει πληρωθεί με χρήματα των Ελλήνων πολιτών». Αυτά με αφορμή την καταγγελία εργαζόμενης, στην οποία επετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις να μπει στο κτίριο της Κατεχάκη για να πάρει προσωπικά της αντικείμενα, ότι η κεντρική ψύξη στο χώρο του Κεντρικού Ελέγχου όπου είναι εγκατεστημένος εξοπλισμός που χρειάζεται συνεχή ψύξη, δε λειτουργούσε, η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα υψηλή με σοβαρότατο κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης ή και πλήρους καταστροφής των μηχανημάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ