Πέμπτη 18 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη Βενιζέλου στην Αγκυρα

Την Αγκυρα θα επισκεφτεί αύριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Ευ. Βενιζέλος, προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά από πρόσκληση της τουρκικής πλευράς. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η έκτακτη μονοήμερη επίσκεψη του Ευαγ. Βενιζέλου στην Τουρκία, συνδέεται με τα σχέδια που εκπονούνται για το Κυπριακό, καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, γίνεται ενόψει και του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον στις 8 Αυγούστου όπου στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να τεθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Η επαναφορά του Σχεδίου Ανάν μεθοδεύεται συστηματικά, από τις ΗΠΑ και οι επαφές των κυβερνήσεων Ελλάδας - Τουρκίας προκειμένου να προχωρήσει το νέο διχοτομικό σχέδιο κρίνονται επιβεβλημένες. Παράλληλα, οι κυβερνήσεις των δυο χωρών με τις ευλογίες των ΗΠΑ - ΕΕ, δρομολογούν καθεστώς συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων από τα μονοπώλια.

Διπλωματικές πηγές σημείωναν επίσης ότι η επίσκεψη του Ευαγ. Βενιζέλου γίνεται και ενόψει του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Συρία και στην Αίγυπτο αλλά και ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ