Τρίτη 4 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Ψηλά στην ατζέντα η επέμβαση στη Συρία

Στην υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ, σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλος. Κεντρικά θέματα είναι η «διαδικασία αμυντικής σχεδίασης του ΝΑΤΟ», η «κυβερνοάμυνα στη μετά το 2014 εποχή» και η «έξυπνη άμυνα». Θα εξεταστούν ακόμα οι εξελίξεις στη Συρία, στο φόντο της εξελισσόμενης ιμπεριαλιστικής επέμβασης.

Η «διαδικασία αμυντικής σχεδίασης του ΝΑΤΟ» εντάσσεται στο «νέο δόγμα» της λυκοσυμμαχίας, στο πλαίσιο του οποίου προωθείται η προετοιμασία των εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων για αποστολές και ρόλους εσωτερικής κατασταλτικής δύναμης. Η «έξυπνη άμυνα» (smart defence), έχει στόχο την ενοποίηση των δυνάμεων των χωρών - μελών, ακόμα και με κοινές υποδομές. Βασίζεται στη συνεργασία στους τομείς της πυραυλικής άμυνας, των πληροφοριών, της επιτήρησης και αναγνώρισης εδαφών, καθώς και της κοινής εκπαίδευσης και προετοιμασίας στρατιωτικών δυνάμεων.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια «ενοποιημένη, ευέλικτη στρατιωτική δομή διοίκησης», ώστε η ΝΑΤΟική δολοφονική μηχανή να γίνει «αποτελεσματικότερη» στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας θα έχει διμερείς επαφές με ομολόγους του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ