Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΘ
Στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών στις εστίες

Tov αγώνα του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης για το δικαίωμα των φοιτητών στη δημόσια δωρεάν στέγαση ενάντια στην επιβολή ενοικίου, στηρίζει με απόφασή του το ΚΣ της Φοιτητικής Ενωσης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΦΕΑΠΘ). Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΣ της ΦΕΑΠΘ, «το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) - μακρύ χέρι της κυβέρνησης - έχει εντείνει το τελευταίο διάστημα την επίθεση στα δικαιώματα των οικότροφων φοιτητών. Εκβιάζει τους οικότροφους με τα κουπόνια και απειλεί να διώξει αλλοδαπούς οικότροφους».

Το ΚΣ της ΦΕΑΠΘ καταδικάζει τον αυταρχισμό του ΕΙΝ, που με κάθε τρόπο προσπαθεί να υλοποιήσει την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ για τη στέγαση των φοιτητών και απαιτεί την άμεση κατάργηση του ενοικίου, να μην εκδιωχθεί κανένας αλλοδαπός και να σταματήσει άμεσα το lock out του συλλόγου εργαζομένων. Επίσης καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους και τις πρυτανείες του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ να στηρίξουν ενεργά τον αγώνα των εστιακών φοιτητών για δημόσια δωρεάν στέγαση.

Οι οικότροφοι από την αρχή της βδομάδας έχουν καταλάβει το γραφείο της εποπτείας της Γ` Εστίας, διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις στα ενοίκια των αλλοδαπών φοιτητών. «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους αλλοδαπούς εστιακούς φοιτητές. Βλέπουμε μια απροκάλυπτη ρατσιστική διαφοροποίηση αναφορικά με το αυξημένο ενοίκιο που ζητά το ΕΙΝ. Πολλοί αλλοδαποί φοιτητές αδυνατούν να πληρώσουν και η διεύθυνση του ΕΙΝ έχει αρχίσει διαδικασίες βίαιης εκδίωξής τους από τα δωμάτια», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές. Επίσης οι φοιτητές καταγγέλλουν την απόφαση μερίδας εργαζομένων για διακοπή της λειτουργίας του εστιατορίου και μη παροχή ζεστού νερού ως υποκινούμενη από τη διοίκηση και κάνουν λόγο για εκβιασμό της διοίκησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυτοδυναμία της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στις εκλογές (5/4/2019)
Εστίες... επιχειρηματικής δραστηριότητας (5/9/2006)
Οχι στο ενοίκιο και τον αντιδραστικό κανονισμό (16/10/1997)
Συντονισμένη απάντηση στους εκβιασμούς για ενοίκιο (15/10/1997)
Συντονισμός ενάντια σε αυταρχισμό και περικοπές (8/10/1997)
Δεν περνάνε οι εκβιασμοί του ΕΙΝ (1/10/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org