Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ζητούν αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα του κλάδου που σήμερα απεργεί για δεύτερη μέρα.

Χτες, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας τους, εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων έκαναν πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, ζητώντας να μην περάσει η καθαριότητα των σχολείων σε ιδιωτικές εταιρίες, αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος με προσλήψεις αορίστου χρόνου, αναπροσαρμογή των αμοιβών σε ετήσια βάση, αυξήσεις 15% για το 2001, αμοιβές για 11 μήνες, αμοιβές για την καθαριότητα των αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων με βάση το εμβαδόν και χορήγηση εκλογικού επιδόματος στις εκλογές.

Στο πλαίσιο της χτεσινής κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας, την πρόσβαση στα οποία έκλειναν δυνάμεις της αστυνομίας. Οι εκπρόσωποι των υπουργείων οι οποίοι δήλωναν ότι δεν υπάρχει θέμα ανάθεσης της καθαριότητας σε ιδιωτικά συνεργεία, ενώ προγραμματίζεται νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην καθαριότητα την ερχόμενη βδομάδα. Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Βουλή, ενώ πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βασ. Σοφίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ