Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Στη βάση η υπόθεση του αγώνα

Νέα σύσκεψη συντονισμού για τη συνέχιση της κοινής δράσης της βάσης απέναντι στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική επίθεση διοργανώνουν την Παρασκευή 27 Απρίλη στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Λεκανοπεδίου για τη διοργάνωση απεργιακής κινητοποίησης το πρώτο δεκαήμερο του Μάη.

Από την άλλη πλευρά, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ αποφασίζει να εγκαταλείψει την τακτική της αδράνειας μόνο για τους αναπληρωτές. Προχτές, το ΔΣ της ΔΟΕ συνεδρίασε μετά από πιέσεις μελών του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών, προκειμένου να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (μετά την προχτεσινή απεργία που είχε κηρύξει με ευθύνη της πλειοψηφίας μόνο για τους αναπληρωτές και με μοναδικό αίτημα το διορισμό όλων των αναπληρωτών). Στη διάρκεια της συνεδρίασης, οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, «Παρεμβάσεων», απεμπολώντας το αίτημα του κλάδου για διορισμούς από την επετηρίδα, στήριξαν το αίτημα των αναπληρωτών, ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ κατήγγειλε την τακτική των άλλων παρατάξεων, που ενόψει εκλογών στον κλάδο εκμεταλλεύονται την ομηρία, στην οποία έχει θέσει χιλιάδες αναπληρωτές η κυβερνητική πολιτική. Στη συνεδρίαση, η πλειοψηφία πρότεινε πενθήμερη απεργία, με πλαίσιο που δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά προβλήματα και αιτήματα του κλάδου. Ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ πρότεινε 48ωρη απεργία για όλο τον κλάδο με κλιμάκωση, προτάσσοντας το αίτημα για κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών των σχολείων μέσα από μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα μαζί με τα γενικότερα αιτήματα του κλάδου.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ καλεί τον κλάδο να απαντήσει δυναμικά στην κυβέρνηση, ξεπερνώντας τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του κλάδου με συντονισμό και κοινή πάλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ