Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΑΦΝΗ
Αντιδράσεις στη μεταστέγαση σχολείου

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καλογήρων, προχώρησαν χθες το πρωί γονείς, δάσκαλοι και μαθητές του Δήμου Δάφνης, διαμαρτυρόμενοι για την πρόταση της νομάρχη Αθηνών να μεταστεγάσει το 4ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου στο χώρο του 2ου Δημοτικού. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας μάλιστα, έκλεισαν χθες πολλά ακόμα σχολεία της Δάφνης.

Ο Δήμος Δάφνης, η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Δάφνης, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Μακρυγιάννης» και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, σε κάλεσμά τους, ζητούν από τη νομάρχη να επανεξετάσει την πρόταση μεταστέγασης του 4ου Δημοτικού, αναλογιζόμενη τα σοβαρότατα προβλήματα που θα προκύψουν και για τα δυο σχολεία. Προτείνουν τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τους γειτονικούς δήμους, επισημαίνοντας ότι «είναι δυνατή η εντός δυο - τριών ετών κατασκευή του νέου διδακτηρίου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης σε υπό απαλλοτρίωση χώρο του Δήμου». Το σχολικό συμβούλιο του 2ου Δημοτικού Δάφνης, επίσης, ενημερώνει ότι στο σχολείο υπάρχει ήδη πρόβλημα χώρου και υλικοτεχνικής υποδομής και επισημαίνει τις άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στο ωράριο λειτουργίας, που αναγκαστικά από πρωινό που είναι σήμερα θα μεταβληθεί και για τα δυο σχολεία σε εναλλασσόμενο (πρωί - απόγευμα).

Ταυτόχρονα, γονείς και εκπαιδευτικοί βάζουν το συνολικότερο πρόβλημα της υποβάθμισης της σχολικής στέγης στην περιοχή και καλούν σε κλιμάκωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ