Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Προς προσέγγιση για τον πρόεδρο;

ΡΩΜΗ.--

Καθώς δε φαίνεται να πετυχαίνει προς το παρόν η προσπάθεια των αστικών κομμάτων να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση που θα συνεχίσει τη διαχείριση της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου (αυτό το κάνει τώρα η υπηρεσιακή του Μόντι), ο επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας και του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουίτζι Μπερσάνι επιδιώκει συνάντηση με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και την κεντροδεξιά συμμαχία. Παρότι απορρίπτει πρόταση για συγκυβέρνηση φαίνεται ότι τις τελευταίες μέρες έχουν ανοίξει κάποιες δίοδοι επικοινωνίας σχετικά με την εκλογή του νέου Προέδρου της Ιταλίας, που θα διαδεχτεί τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, μια διαδικασία η οποία ξεκινά την 18η Απρίλη και στην οποία συμμετέχει ένα εκλεκτορικό Σώμα αποτελούμενο από τα μέλη των δύο Σωμάτων του κοινοβουλίου και εκπρόσωπους των περιφερειών.

Παράλληλα, οι βουλευτές και οι γερουσιαστές του Κινήματος των «Πέντε Αστέρων» του λαϊκιστή ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, συνεχίζουν τη δική τους τακτική του εντυπωσιασμού, ανακοινώνοντας ότι θα προχωρούσαν σε συμβολική κατάληψη του κοινοβουλίου, γιατί δεν έχουν συσταθεί οι κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση για τον ιταλικό λαό γίνεται όλο και χειρότερη, καθώς σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία το 2012, η αγοραστική δύναμη των Ιταλών μειώθηκε κατά 4,8%. Το τέταρτο τρίμηνο του 2012, η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο με την αγοραστική δύναμη των Ιταλών να πέφτει κατά 5,4%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ