Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
ΗΠΑ - Βρετανία ενισχύουν τους αντικαθεστωτικούς

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Συναντήσεις με στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης αναμένεται να έχει τις επόμενες μέρες στο Λονδίνο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι όπου κατέφθασε χτες βράδυ έπειτα από την περιοδεία του σε Δυτική Οχθη, Ισραήλ και Τουρκία.

Στόχος, όπως είπε ο Κέρι, να συζητήσει με στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης «διάφορα μέσα που θα βαρύνουν σε ένα βαθμό στους υπολογισμούς του προέδρου Ασαντ όσον αφορά τις εξελίξεις στο πεδίο των μαχών», δηλαδή ανοιχτά ετοιμάζεται η παραπέρα ενίσχυση των αντικαθεστωτικών και μισθοφόρων, που είναι η αιχμή του δόρατος της εξελισσόμενης ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Στις συναντήσεις θα συμμετάσχει και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ, καθώς και άλλοι υπουργοί Εξωτερικών της «Ομάδας των Οκτώ» (G8).

Στο μεταξύ εκπρόσωπος της συριακής εξτρεμιστικής ισλαμικής ομάδας «Τζαπχάτ Αλ Νούσρα» (που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική ακόμη και από τις ΗΠΑ, αλλά δρα στο πλευρό των δυνάμεων της «συριακής αντιπολίτευσης») ανακοίνωσε χτες «συγχώνευση» με το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ» του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Η νέα οργάνωση θα αποκαλείται εφεξής «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε» (σ.σ. Λεβάντε στα αραβικά αποκαλείται μία ευρεία περιοχή στην ανατολική Μεσόγειο που εκτείνεται από το Λίβανο, τη Συρία, την Ιορδανία φθάνει στην Κύπρο και εκτείνεται μέχρι τα βάθη της Ανατολίας στην Τουρκία).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ