Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Μεγάλες διαδηλώσεις για την ειρήνη

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Σε πολλές πόλεις της Κολομβίας πραγματοποιήθηκαν χτες μαζικές διαδηλώσεις για την «ειρήνη και την ελπίδα», που ήταν άλλη μια εκδήλωση στήριξης της διαδικασίας διαλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αβάνα ανάμεσα σε αντιπροσωπείες της κυβέρνησης και των ανταρτών των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP), που αντιπαλεύει την κρατική τρομοκρατία για πάνω από 40 χρόνια. Στις διαδηλώσεις καλούν οι φορείς του λαϊκού κινήματος, η συμμαχία «Πατριωτική Πορεία» όπου συμμετέχει και το ΚΚ Κολομβίας, ταξικά συνδικάτα αλλά και κάποιες αστικές πολιτικές δυνάμεις.

Ακόμα και ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος συμμετείχε στις πορείες, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί το λαϊκό αίσθημα και κυρίως τον πολύχρονο αγώνα για πραγματική ειρήνη και κοινωνική Δικαιοσύνη. Φυσικά στόχος του είναι να προωθήσει την πραγματική ατζέντα της κυβέρνησής του, που δεν είναι άλλη από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Παρότι η κυβέρνηση Σάντος έχει αρνηθεί την κατάπαυση του πυρός στη διάρκεια του διαλόγου και αρνήθηκε αυτός να γίνει μέσα στη χώρα, ανακοίνωσε χτες άρση των ενταλμάτων σύλληψης για 51 ηγετικά στελέχη των FARC, ανάμεσά τους, σύμφωνα με κολομβιανά ΜΜΕ, και στελέχη που έφτασαν τις προηγούμενες μέρες στην Αβάνα, για να πάρουν μέρος στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν τον Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ