Κυριακή 7 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
Για την πλήρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών

Οποιος θέλει να μιλήσει για ουσιαστική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προς όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων δεν μπορεί παρά να έχει στο επίκεντρό του την Πρόληψη που θα υλοποιείται μέσα από αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας, σε όλους τους δήμους ανάλογα με τον πληθυσμό, σε βιομηχανικές περιοχές, συγκροτήματα σχολείων και σχολών.

Κέντρα Υγείας που θα αποτελούν μεταξύ τους ένα σύστημα και με τις αντίστοιχες δημόσιες και δωρεάν νοσοκομειακές μονάδες και δομές πρόνοιας. Ενα σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπου αναπτύσσονται και συνεργάζονται όλες οι αναγκαίες υπηρεσίες (π.χ. υγείας και ασφάλειας της εργασίας, ψυχικής υγείας, προγεννητικού ελέγχου, κατ' οίκον νοσηλείας, κοινωνικές υπηρεσίες, εργαστήρια και υποδομές που δρουν από κοινού για την πλήρη κάλυψη των αναγκών, ομάδων ή μεμονωμένων ατόμων) και οι οποίες στελεχώνονται από διεπιστημονικές ομάδες υγειονομικών (οικογενειακούς γενικούς γιατρούς, γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, εργαστηριακούς, ψυχολόγους κ.λπ.) πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Αυτό το σύστημα θα συνεργάζεται στενά με τα πανεπιστήμια που διεξάγουν έρευνα στο πεδίο της Υγείας, της επιδημιολογίας κ.λπ.

Ενα τέτοιο σύστημα δεν περιμένει τον ασθενή - «πελάτη» να τον επισκεφτεί. Φροντίζει για την πλήρη καταγραφή, εκτίμηση και ικανοποίηση των αναγκών υγείας και πρόνοιας των οικογενειών και των κατοίκων κάθε περιοχής. Ρόλος του και περιεχόμενο στη λειτουργία των υπηρεσιών του είναι η δωρεάν συστηματική και εξειδικευμένη παρακολούθηση της υγείας μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων, ηλικιωμένων και ΑμΕΑ στο σπίτι, στα ΚΑΠΗ κ.λπ.

Στόχος των δραστηριοτήτων είναι η πρόληψη των κινδύνων, η έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων υγείας και η παρακολούθηση της πορείας των χρόνιων νοσημάτων και αναπηριών. Με ευθύνη του Κέντρου Υγείας και όχι ατομική οργανώνονται και εφαρμόζονται συστηματικά προγράμματα πρόληψης (εμβολιασμοί, ΠΑΠ - τεστ κ.λπ.), η ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα Υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με το ΚΚΕ για την ανυποχώρητη διεκδίκηση δημόσιας και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης(2023-01-28 00:00:00.0)
Να ληφθούν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα με σύντομες διαδικασίες(2020-03-07 00:00:00.0)
Τα αιτήματα του πανηπειρωτικού συλλαλητηρίου(2017-04-20 00:00:00.0)
Η περίπτωση του Κέντρου Υγείας Περιστερίου(2013-04-21 00:00:00.0)
Στόχοι πάλης για Ασφάλιση - Υγεία - Πρόνοια(2006-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ