Παρασκευή 15 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Να γίνει ένα βήμα

«"Η πλειοψηφία του λαού μας δίνει μάχη επιβίωσης και έχει σημασία, μαζί με αυτόν τον αγώνα κόντρα στην ανέχεια, τη φτώχεια, την ανεργία, την πείνα στην Ελλάδα της ΕΕ του 2013, να γίνει ένα βήμα στο ριζοσπαστισμό που μεγαλώνει", τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα MEGA". Σημειώνοντας ότι, όπως κατέγραψε και το "Ευρωβαρόμετρο", τα ποσοστά αντίθεσης στην ΕΕ γιγαντώνονται και μέσα στις χώρες με τα μεγαλύτερα τέτοια ποσοστά είναι και η Ελλάδα, υπογράμμισε πως "είναι καιρός αυτή η αντίθεση να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, να συνδυαστεί με την εξουσία του κεφαλαίου, με την πάλη ενάντια σε αυτή την οικονομία, ενάντια σε αυτό το σύστημα, που σαπίζει και που την κρίση του την πληρώνει ο κόσμος".

Χρειάζεται ποιοτικό άλμα

Για τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής επισήμανε ότι το θέμα δεν είναι οι διαπιστώσεις και οι περιγραφές και πρόσθεσε: "Τι θα γίνει, πού θα βρουν δουλειά 1,5 εκατ. άνεργοι, πώς θα βγουν από τη φτώχεια 4 εκατ. Ελληνες; Με την ανάπτυξη και με τις επενδύσεις και με τις κόντρες που γίνονται στη Βουλή, "όχι αυτή η επένδυση, όχι η άλλη επένδυση"; Εδώ χρειάζεται ανατροπή. Χρειάζεται να μπει στην ημερήσια διάταξη ο πλούτος που παράγει αυτή η χώρα, τα μέσα παραγωγής που τον παράγουν, να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία. Χρειάζεται να διαμορφώσεις ένα δρόμο που θα αξιοποιείς τις αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η Ελλάδα. Αυτή είναι η διέξοδος". Η συνείδηση του λαού, τόνισε ο Ν. Σοφιανός, "πρέπει να κάνει αυτό το ποιοτικό άλμα και η συνείδηση θα το κάνει μέσα από σκληρούς αγώνες, αλλά και απ' το να καταλάβει ποιος του φταίει σήμερα".

Δεν είναι δικοί μας εταίροι

Το στέλεχος του ΚΚΕ σημείωσε ακόμα ότι "όταν μιλάμε για την τρόικα, μιλάμε για την ΕΕ και για το ΔΝΤ. Δηλαδή για τους εταίρους και της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, για τους συνομιλητές - συνομιλεί η τρόικα με τη συγκυβέρνηση όταν έρχεται εδώ, συνομιλεί και με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν την επισκέπτεται στην έδρα της (...) Δεν είναι δικοί μας εταίροι, καθότι εμείς βλέπουμε τη θέση της Ελλάδας έξω από την ΕΕ και έξω από το κήτος του ΔΝΤ» (από το πόρταλ «902.gr»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ