Παρασκευή 15 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Νέα συνάντηση χτες τραπεζιτών - ΟΤΟΕ

Νέα συνάντηση - η δεύτερη - πραγματοποιήθηκε χτες αργά το απόγευμα μεταξύ τραπεζιτών και Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε γίνει γνωστό το ακριβές περιεχόμενο της δεύτερης συνάντησης.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη φορά οι τραπεζίτες ζήτησαν την ονομαστική μείωση των μισθών από 15% έως 20% και την ταυτόχρονη αύξηση του ωραρίου εργασίας από τις 37 στις 39 ώρες τη βδομάδα. Η μείωση των μισθών θα επιτευχθεί μέσω της κατάργησης του επιδόματος ισολογισμού, της μείωσης των μισθολογικών κλιμακίων, της δραστικής μείωσης του επιδόματος πολυετίας, της μεταφοράς επιδομάτων (συζύγου, ανθυγιεινό, τοκετού, κατασκηνωτικό και άλλα) από την ΚΣΣΕ στις επιχειρησιακές συμβάσεις. Σχετικά με τα θεσμικά ζητήματα, οι τραπεζίτες εκτός από την αύξηση του ωραρίου εργασίας ζητάνε «ευλύγιστο» ωράριο λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι το σημερινό ωράριο που είναι 7.45 π.μ. έως 3.15 μ.μ. να γίνει 8 π.μ. έως 6 μ.μ. στο πλαίσιο του οποίου ο κάθε υπάλληλος θα ξεκινά σε διαφορετικές ώρες την εργασία, ανάλογα με τις ανάγκες της εργοδοσίας. Επίσης, ζητάνε κατάργηση των πρόσθετων ημερών αδείας που δίνονται όταν η άδεια λαμβάνεται κατά τη χειμερινή περίοδο, κατάργηση της θεσμοθετημένης βαθμολογικής εξέλιξης των ταμιών, κατάργηση της διάταξης για την απορρόφηση των απολυμένων από ξένες τράπεζες και άλλα.

Οι ταξικές δυνάμεις στην ΟΤΟΕ, το «Αγωνιστικό Μέτωπο», σε ανακοίνωσή του την επομένη της πρώτης συνάντησης κατήγγειλε τους τραπεζίτες και το ρόλο της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας. Παράλληλα, κάλεσε τους εργαζόμενους «να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, να εμποδίσουν τα σχέδια τραπεζιτών και συνδικαλιστικών ηγεσιών για νέες μειώσεις, να στηρίξουν την πρόταση του ΠΑΜΕ που έχει καταθέσει στη ΓΣΕΕ για συντονισμό όλων των Ομοσπονδιών για υπογραφή Κλαδικής και ΕΓΣΣΕ, να εμπιστευθούν τη δύναμή τους, να συσπειρωθούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που θέλουν και μπορούν να οργανώσουν αυτόν τον αγώνα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να συγκρουστούμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποδέχτηκε μέχρι κεραίας τους όρους των τραπεζιτών(2006-12-20 00:00:00.0)
«Ψήνεται» η ανατροπή στο ωράριο(2006-09-27 00:00:00.0)
Αποθρασυμένοι ελέω ΟΤΟΕ(2006-09-05 00:00:00.0)
Επιμένουν σε αυξήσεις - κοροϊδία οι εργοδότες(2002-05-10 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο το ωράριο(2002-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ