Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων

Σε αγωνιστική επαγρύπνηση καλούν τους εργαζόμενους τα συνδικάτα, καθώς είναι ολοφάνερο πως κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία θα εντείνουν την προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος, προκειμένου να εμποδίσουν την ανάπτυξη των ρωμαλέων αγώνων που απαιτεί η απόκρουση της αντεργατικής λαίλαπας.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων ενάντια στα σχέδια για την αλλαγή του Ν. 1264/82, επίθεση στο ίδιο το δικαίωμα της απεργίας.

Καταγγέλλοντας «το δόγμα "νόμος και τάξη" της τρικομματικής κυβέρνησης», την καταστολή και την κρατική βία και τρομοκρατία «που πάνε χέρι χέρι με την εργοδοτική βία και τρομοκρατία σε όλους τους εργασιακούς χώρους», ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας υπογραμμίζει: «Σε αυτές τις συνθήκες το στοίχημα που μπαίνει για το εργατικό και λαϊκό κίνημα είναι η οργάνωση της πάλης, η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η δημιουργία προϋποθέσεων για κίνημα ισχυρό, ανθεκτικό, οργανωμένο, προσανατολισμένο στην ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και του λαού, με μέτωπο απέναντι στην πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και των κομμάτων του, της ΕΕ. Απαλλαγμένο από τα βαρίδια της διαχειριστικής λογικής, της συναίνεσης, του "μικρότερου κακού"».

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων της Κω σημειώνει ότι «η τρικομμματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ, αποκαλύπτει καθημερινά για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τι σημαίνει η φράση ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ.

Σημαίνει να επιστρατεύει εργαζόμενους που απεργούν, συκοφαντώντας κάθε φορά τους αγώνες με λασπολογίες και ασύστολα ψεύδη.

Σημαίνει με δικαστικές αποφάσεις να κηρύττει τις απεργίες, σε ποσοστό 95% παράνομες.

Σημαίνει να διώκονται συνδικαλιστές και να οδηγούνται στο Αυτόφωρο, επειδή αντιδρούν και αγωνίζονται.

Σημαίνει ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.

Σημαίνει ότι οι μικροί αγρότες πρέπει να αφανιστούν, έτσι ώστε τα χωράφια και η παραγωγή να μαζευτεί σε όλο και λιγότερα χέρια.

Σημαίνει εργαζόμενους με μισθούς πείνας χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Σημαίνει απλήρωτους εργαζόμενους.

Σημαίνει υποβαθμισμένη Υγεία και Παιδεία.

Σημαίνει εξαθλίωση, φτώχεια και ανεργία για το λαό.

Μα πάνω απ' όλα σημαίνει μια χούφτα πλουτοκράτες να διαφεντεύουν τον τόπο μας, και να ορίζουν τις ζωές μας.

Για εμάς τους εργάτες όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι:

Η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος είναι μονόδρομος και πρέπει να ξεκινήσει από τα κάτω - στους χώρους δουλειάς, με οργάνωση στο Σωματείο».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org