Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11486

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ ξεκινάει με όρους ανασύνταξης του κινήματος και λαϊκής συμμαχίας

ΣΕΛ.  8  -  9

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ στα μπλόκα του αγώνα

Η αγωνιστική συμπόρευση αγροτών - εργατών, αυτοαπασχολουμένων, όπως, με μεγαλειώδη τρόπο, εκφράστηκε και στην προχτεσινή μέρα της πανελλαδικής απεργίας, έφερε ως αποτέλεσμα την κυβερνητική υποχώρηση και τη συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, όπως απαιτούσαν οι αγρότες.

Eurokinissi

Να συνεχιστεί η πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς, με στόχο η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ να ικανοποιήσει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα της μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης, αποφασίστηκε στη σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας, στη Λάρισα. Την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Φλεβάρη, θα γίνει συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων με κυβερνητικό κλιμάκιο όπως, μέρες τώρα, ζητούσαν με επιμονή οι αγωνιζόμενοι αγρότες, που θα αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευ. Λιβιεράτο, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γ. Βρούτση.


ΣΕΛ.  21

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να οργανωθεί η κλιμάκωση χωρίς καμιά αναμονή

Από την περασμένη Παρασκευή, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με επιστολή τους προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ ζητούσαν να καθοριστούν άμεσα μέτρα για τη διεκδίκηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Παρακαταθήκη για τη συνέχεια οι προχτεσινές συγκεντρώσεις, το αντάμωμα εργατών - αγροτών στα μπλόκα του αγώνα.


ΣΕΛ.  13

ΚΚΕ
Οργανο των μονοπωλίων η Ευρωβουλή

Το Ευρωκοινοβούλιο, όπως κάνει πάντα, επικύρωσε να ελέγχονται και να εγκρίνονται οι αντιλαϊκοί προϋπολογισμοί των χωρών της Ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αποσιωπούν ότι στο πλαίσιο της «Ενισχυμένης Οικονομικής Διακυβέρνησης» η μη επίτευξη των στόχων και των μέτρων που περιέχονται στους προϋπολογισμούς επιφέρει πρόσθετες οικονομικές και πολιτικές ποινές σε βάρος των λαών. Και αυτή η εξέλιξη έρχεται να αποδείξει ότι το Ευρωκοινοβούλιο αποτελεί ένα χρήσιμο όργανο για τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις τους και τα επιτελεία της ΕΕ, ώστε να καλύπτουν τις αντιδραστικές αποφάσεις τους με ένα πέπλο δημοκρατικής επίφασης. Ο έλεγχος των κρατικών προϋπολογισμών, η «σιδερένια» δημοσιονομική πειθαρχία που επιβάλλουν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια, θωρακίζουν ακόμα πιο πολύ τη βάρβαρη αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική και ισχυροποιούν τη διακρατική δικτατορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που είναι η ΕΕ. Συνολικά οι εξελίξεις στην ΕΕ, ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου, αποδεικνύουν το επικίνδυνο ψέμα ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει προς όφελος των λαών, με αλλαγή του συσχετισμού της δύναμης στα όργανά της.

Ισχυρό εμπόδιο στη βάναυση επίθεση διαρκείας που έχει εξαπολύσει στους εργαζόμενους η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της μπορεί να ορθώσει ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, που θα αλλάξει τους συσχετισμούς μέσα στους ίδιους τους λαούς, με στόχο τη ρήξη και την αποδέσμευση από αυτήν τη λυκοσυμμαχία και την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία.ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προωθείται η αποξήλωσή τους

ΣΕΛ.  27
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ολα για το εφοπλιστικό κεφάλαιο

ΣΕΛ.  14
3ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΚΑ
Να μη διαλυθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

ΣΕΛ.  17
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Μειώθηκαν κατά 774 κλινικές και τμήματα

ΣΕΛ.  17
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ούτε ευρώ για τους ανέργους!

ΣΕΛ.  15
ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Οργιο αστυνομικής καταστολής

ΣΕΛ.  23
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΑΕΔ
Εμπαιγμός σε βάρος ανέργων και εργαζομένων

Την ώρα που το ταμείο του ΟΑΕΔ βρίσκεται «στο κόκκινο», η κυβέρνηση μαζεύει λεφτά που καταλήγουν στα ταμεία των επιχειρήσεων. Να δοθούν στοιχεία για το τι έγιναν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το χαράτσι που επιβλήθηκε στους δημόσιους υπαλλήλους και στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ για την ανεργία και να παραδοθούν στους ανέργους ζητά το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  15


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org