Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11487

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Εμείς λέμε ο λαός στην εξουσία, να κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος, να γίνει λαϊκή περιουσία

ΣΕΛ.  6   -   7

ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ αντιπλημμυρικής προστασίας

  • Μια 28χρονη γυναίκα νεκρή και τεράστια προβλήματα από την καταιγίδα
  • Παντελώς ανύπαρκτη η αντιπλημμυρική προστασία
  • 850 χιλιόμετρα μπαζωμένα ρέματα στην Αττική
  • Τεράστιες οι ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και της Τοπικής Διοίκησης
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει πλήρως τις ζημιές σε λαϊκά νοικοκυριά, μικρά καταστήματα και βιοτεχνίες που επλήγησαν

Associated Press

Η νεροποντή που έπληξε την Αττική έδειξε για πολλοστή φορά πόσο επικίνδυνες είναι για τη ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων οι τεράστιες και επί δεκαετίες ελλείψεις που υπάρχουν σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, μελέτες, υποδομές και μηχανισμούς παροχής βοήθειας, καθώς και η εμπορευματοποίηση της γης, η καταστροφή δασών, η άναρχη δόμηση, η καταπάτηση και το κλείσιμο ρεμάτων. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να θέσουν στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών τους το ζήτημα των κρίσιμων υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας με προτεραιότητα την κατασκευή και επισκευή των αστικών δικτύων ομβρίων υδάτων. Πρέπει να απορρίψουν την πολιτική που επιδεινώνει τους όποιους περιβαλλοντικούς περιορισμούς στις χρήσεις γης για να στηρίξει την καπιταλιστική κερδοφορία.


ΣΕΛ.  14   -   15

Eurokinissi

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ
Ακλόνητοι στις διεκδικήσεις τους οι αγρότες

Με τα μπλόκα να παραμένουν ισχυρά και ακλόνητα, για 27η μέρα σήμερα, και τη λαϊκή, αγωνιστική συμπαράταξη «να δίνει φτερά» στην πάλη της φτωχής αγροτιάς, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων συναντιέται, την ερχόμενη Δευτέρα, με διευρυμένο κυβερνητικό κλιμάκιο.


ΣΕΛ.  22

Κόλαση για τους εργαζόμενους

Παράδεισος για τους ομίλους, κόλαση για τους εργαζόμενους ο νέος επενδυτικός νόμος που φέρνει η συγκυβέρνηση. Ο νέος επενδυτικός νόμος επισφραγίζει την προτεραιότητα της χρηματοδότησης των ομίλων σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Οι φοροελαφρύνσεις προς τους ομίλους εκτινάσσονται και μοναδικό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους είναι οι ακόμα σκληρότερες θυσίες, καθώς ο πολλαπλασιασμός της νόμιμης φοροδιαφυγής των μονοπωλιακών ομίλων σε όλους τους τομείς της οικονομίας σημαίνει ακόμα σκληρότερα μέτρα για τους εργαζόμενους. Αποδεικνύεται πως τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, έσοδα που βασίζονται στη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, στο τσάκισμα μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών, θα κατευθύνονται στη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων. Το σχέδιο νόμου αποσυνδέει και τυπικά τις επιδοτήσεις από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αντιστοιχίζοντας το γράμμα με την ουσία του νόμου ως κρατική ρύθμιση που στοχεύει στη θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αποδεικνύεται πως η καπιταλιστική ανάπτυξη δε σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, πλούτο και ευημερία για τους εργαζόμενους αλλά εντατικοποίηση της εργασίας, φτώχεια και σχετική εξαθλίωση. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να επιτρέψει την παράδοση της «γης και του ύδατος στους επιχειρηματικούς ομίλους. Η όποια ανάπτυξη μπορεί να φέρει ο καπιταλιστικός δρόμος θα βασίζεται στην εξαθλίωση των εργαζόμενων, σε μισθούς πείνας, σε ανύπαρκτα δικαιώματα, στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Ο μονόδρομος των εργαζόμενων είναι ο δρόμος της αποδέσμευσης απ' την ΕΕ, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων.



ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
Κουνάει μόνο τα μάτια κι απαιτούν μετακίνησή της

ΣΕΛ.  3
70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

ΣΕΛ.  19
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Απαιτούνται προσλήψεις προσωπικού στα σχολεία

ΣΕΛ.  18
ΚΚΕ
Να μην πωληθούν τα εργοστάσια της ΕΒΖ

ΣΕΛ.  9
ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ
Παράδεισος για τους ομίλους

Το μόνο που πρέπει να περιμένουν οι εργαζόμενοι είναι φοροελαφρύνσεις και πακτωλό επιδοτήσεων για τους ομίλους από τη μια και νέα φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων από την άλλη, καταστροφή του περιβάλλοντος, διαδικασίες εξπρές για την ιδιωτικοποίηση των κρατικών φιλέτων, τσάκισμα των όποιων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.


ΣΕΛ.  8
ΝΑΥΠΛΙΟ
Εργαζόμενοι έδιωξαν χρυσαυγίτες

ΣΕΛ.  13
ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΕΕ - ΕΛΛΑΔΑ
Πέφτουν κι άλλο οι μισθοί αυξάνεται η ανεργία

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ