Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΜΕ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
Καταγγέλλουν τις προσπάθειες διάσπασης με «αριστερά συνδικάτα»

Ανακοινώσεις για την ...πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για «αριστερή ΔΟΕ»

Με αφορμή την ...πρόσκληση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Αυγή» για μια «Αριστερή ΔΟΕ» η ΕΛΜΕ Α' Θεσσαλονίκης και η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, απαντούν με ψηφίσματά τους, περιγράφοντας τους κινδύνους που προκύπτουν. Συγκεκριμένα, η ...πρόσκληση στην εφημερίδα «Αυγή» έγραφε:

«Οι νέοι/νέες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλούν τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: Ο υποταγμένος συνδικαλισμός και η αναγκαιότητα για ενότητα της αριστεράς στη δράση - Εμπρός για την αριστερή ΔΟΕ ... η εκδήλωση ...ανοίγει το ζήτημα της αναγκαιότητας για την Αριστερή ΔΟΕ ...». Αντίστοιχο κάλεσμα έχουν κάνει και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναγκαιότητα μιας «Αριστερής ΟΛΜΕ».

Η ΕΛΜΕ Α' Θεσσαλονίκης σημειώνει: «Αναρωτιόμαστε στ' αλήθεια, τι πάει να πει "αριστερή ΔΟΕ" και "αριστερή ΟΛΜΕ". Τι περιεχόμενο έχει εδώ αυτός ο όρος; Υπάρχουν "αριστερά συνδικάτα": Στην "αριστερή ΔΟΕ" και στην "αριστερή ΟΛΜΕ" θα έχουν δικαίωμα να γράφονται μόνο όσοι νιώθουν "αριστεροί"; Κι οι άλλοι τι θα κάνουν; Θα μείνουν ασυνδικάλιστοι ή θα φτιάξουν "δεξιά ΔΟΕ" και "δεξιά ΟΛΜΕ";

Δηλαδή προϋπόθεση για να μπει κάποιος στο σωματείο θα είναι η πολιτική του τοποθέτηση; Αν είναι έτσι, τότε πρέπει να φτιάξουμε τόσα σωματεία όσα είναι τα κόμματα. Αυτό δεν είναι σεχταρισμός και διάσπαση; Πρόκειται για επικίνδυνη προσπάθεια διάσπασης και διαίρεσης της ενότητας των εκπαιδευτικών, με κριτήριο τις πεποιθήσεις τους, τα πολιτικά τους φρονήματα! Τα σωματεία οφείλουν να ενώνουν τους εργαζόμενους με βάση τα κοινά τους συμφέροντα, την κοινή τους θέση απέναντι στον εργοδότη τους (για εμάς είναι το κράτος, η κυβέρνηση) κι όχι να τους διασπούν ανάλογα με το αν είναι "αριστεροί", "δεξιοί", κ.λπ.».

Στο ίδιο πνεύμα η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης τονίζει: «Είναι άλλο πράγμα να παλεύεις να δυναμώσει ο ταξικός προσανατολισμός του κινήματος, η μαζικοποίηση και η δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων, με την ουσιαστική συμμετοχή των μελών τους, ο πόλεμος με την κυβέρνηση, την ΕΕ και την εργοδοσία κι άλλο πράγμα να παλεύεις να καπελώσεις το κίνημα για να το θέσεις στην υπηρεσία της κυβερνητικής διαχείρισης (τα συνδικάτα της αριστεράς στην υπηρεσία της κυβέρνησης της αριστεράς)!

Από αυτή τη σκοπιά, είναι επικίνδυνοι και σ' αυτή τη βάση καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην επιτρέψουν αυτό το αίσχος! Οι σχεδιασμοί αυτοί πρέπει να ηττηθούν! Οι εκπαιδευτικοί να μη δώσουν δύναμη ούτε στο σημερινό, ούτε στον αυριανό κυβερνητικό συνδικαλισμό»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ