Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΑΧΤΙΔΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Θετικά βήματα και αναμέτρηση με τις δυσκολίες

Η Συνδιάσκεψη της Αχτίδας Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, όπου υπερψηφίστηκαν τα κείμενα του Συνεδρίου, έγινε μέσα σε κλίμα επαναστατικής αισιοδοξίας, που δεν υποτίμησε τις σοβαρές δυσκολίες και αδυναμίες. Μέσα από τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων βγήκαν συμπεράσματα απ' τη δράση που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το Συνέδριο.

Η Οργάνωση έδρασε μέσα σε δύσκολες συνθήκες με δεδομένα την επίδραση των συνεπειών της αντεπανάστασης, τη βρώμικη επίθεση στο Κόμμα, την ένταση της χειραγώγησης των εργαζομένων, την επίδραση αυταπατών. Είχε να αντιμετωπίσει τα εμπόδια της εργοδοσίας που εκφράστηκαν με τρομοκρατία, εντατικοποίηση, εξοντωτικές «αξιολογήσεις» των εργαζομένων. Αλλά και την επίδραση των μηχανισμών του εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΟΤΕ, ΕΛΤΑ), και τη δράση οπορτουνιστικών δυνάμεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) που εκφυλίζουν αγώνες, ενισχύουν αυταπάτες.

Απ' τις τοποθετήσεις αναδείχτηκε η προσπάθεια των μελών του Κόμματος να υπερνικήσουν αυτά τα εμπόδια, κοινή συνισταμένη της οποίας ήταν η όξυνση της διαπάλης, η ένταση της προσωποποιημένης συζήτησης, η πρωτοβουλία. Μέσα σε συνθήκες που φούντωνε η θεωρία της «αναποτελεσματικότητας» των αγώνων, με όπλο την προσπάθεια αφομοίωσης των Αποφάσεων του Κόμματος, του 18ου Συνεδρίου, αλλά και τη γενική πείρα, όπως π.χ. η απεργία στη «Χαλυβουργία», η Οργάνωση δεν «υποκλίθηκε» στις δυσκολίες και έκανε βήματα στην καλύτερη επαφή και σύνδεση με κόσμο που υποφέρει.

Πλάτυνε το άνοιγμά της και αποκόμισε πείρα απ' τους αγώνες σε phonemarketing, forthnet, intracomdefence, internetq, hol, wind, στα ΕΛΤΑ, Ταχυμεταφορές κ.α., αλλά και από μορφές όπως οι γενικές συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς, όπως τα ΕΛΤΑ. Θετική πείρα βγήκε και απ' τη δράση στο πλαίσιο της λειτουργίας του κλαδικού ΣΕΤΗΠ, απ' τις προσπάθειες συντονισμού του αγώνα στον κλάδο, συγκρότησης Επιτροπής Ανέργων, απ' τη δράση μέσα στα επιχειρησιακά συνδικάτα, σε Επιτροπές Αγώνα στους κλάδους, απ' τη μάχη των πρώτων εκλογών του κλαδικού συνδικάτου σε ταχυδρομεία - ταχυμεταφορές (ΣΕΤΤΑ).

Μεταφέρθηκε εμπειρία από συνδυασμένη δουλειά σε χώρους μαζί με εδαφικές Αχτίδες, αλλά και από τη συμβολή Λαϊκών Επιτροπών σε αγώνες του κλάδου όπως π.χ. Phonemarketing και forthnet. Διαπιστώθηκε ότι ωρίμαζε το κομματικό δυναμικό, όταν μελετούσε τη θετική και αρνητική πείρα από κάθε μάχη, ώστε να κατακτά μεγαλύτερη ικανότητα στο πώς δίνει την επομένη. Τονίστηκε η ανάγκη να γενικεύεται η πείρα περισσότερο, να αναβαθμιστεί η εξειδικευμένη δουλειά σε νέους εργαζόμενους και γυναίκες.

Αναδείχτηκε η αδυναμία να δίνει η Οργάνωση συνέχεια στη δουλειά γενικά, και εκεί όπου ξεσπάει π.χ. μια απεργία, καθώς ο κάθε ξεχωριστός αγώνας έχει όρια. Να σχεδιάζεται η δράση, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια στην παρέμβαση του Κόμματος, κάτι που προϋποθέτει γνώση του χώρου, ικανότητα πρόβλεψης, προσαρμογή με μορφές του αγώνα, κατάλληλους ελιγμούς, κυρίως συνδυασμό δράσης για την ανασύνταξη του κινήματος με αυτοτελή κομματική δουλειά.

Εκφράστηκε, ακόμα, η πεποίθηση ότι οι επεξεργασίες του 19ου Συνεδρίου θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση της αυτοτελούς κομματικής δουλειάς. Μεταφέρθηκε, τέλος, η θετική πείρα από διαλέξεις για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό σε οπαδούς του Κόμματος και αναδείχτηκε η ανάγκη τέτοιας οργανωμένης συζήτησης, προκειμένου να θωρακίζονται θεωρητικά οι ΚΟΒ και ο περίγυρός τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ