Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»
Κανείς δεν είδε και δεν άκουσε για το αρχικό CD

Εξετάστηκαν χτες 34 συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών

Πλήρη άγνοια για την τύχη του αρχικού CD της «λίστας Λαγκάρντ» δήλωσαν χτες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με το θέμα, 34 συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, που την επίμαχη περίοδο υπηρετούσαν στο γραφείο του. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει ότι αφού αντέγραψε το CD σε «στικάκι», προκειμένου να είναι πιο ασφαλές το περιεχόμενό του, στη συνέχεια το παρέδωσε για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο του. Εκτοτε, το αρχικό CD έχει χαθεί, χωρίς να γνωρίζει κανένας πού βρίσκεται.

Οι 34 συνεργάτες του πρώην υπουργού εξετάστηκαν με διαδικασίες εξπρές στη χτεσινή συνεδρίαση. Στη μοναδική ερώτηση εάν κάποιος από αυτούς παρέλαβε από τον Γ. Παπακωνσταντίνου το CD για εμπιστευτική φύλαξη, όλοι τους, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησαν αρνητικά, δηλώνοντας άγνοια για το θέμα.

Στην κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή ο Χ. Αθανασίου, που ήταν μέλος της επιχειρησιακής ομάδας του υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο μεγάλου πλούτου, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπήρχε αδράνεια για τον έλεγχο της είσπραξης φόρων του μεγάλου πλούτου από την πολιτική και επιχειρησιακή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Φέρεται ακόμα να δήλωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου θεωρούσε ανίκανους τους υπαλλήλους να διενεργήσουν τους σχετικούς ελέγχους και ανέφερε ότι ο ίδιος είχε προχωρήσει σε σχετικές αναφορές προς τους υφυπουργούς, που ήταν αρμόδιοι για το θέμα. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο ίδιος είπε ότι είχε απευθυνθεί και σε κλιμάκιο του ΔΝΤ ζητώντας τη συνδρομή τους για να έρθει η «λίστα Λαγκάρντ» στην Ελλάδα, αλλά τα στελέχη του ΔΝΤ του απάντησαν ότι αυτό είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ