Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Καμιά επανάπαυση, δράση για κλιμάκωση

Η προχτεσινή απεργία έδωσε απάντηση σε όσους καταφεύγουν σε εκβιασμούς, αυταρχισμό και ψέματα για να κρατήσουν το λαό φοβισμένο, υποταγμένο, διασπασμένο, έδειξε πως ο εργαζόμενος λαός έχει δύναμη. Πως μπορεί όχι μόνο να φρενάρει την άγρια αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική συγκυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, αλλά και να βάλει τη σφραγίδα του στις επερχόμενες εξελίξεις. Οι μαζικές και μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, το αγωνιστικό αντάμωμα της εργατιάς με τους αγρότες στα μπλόκα του αγώνα, αλλά και με τους αυτοαπασχολούμενους, ήταν ένα αισιόδοξο μήνυμα. Αυτός ο αγωνιστικός συντονισμός πρέπει να βαθύνει, να σταθεροποιηθεί. Να αποκρυσταλλωθεί η κοινή αγωνιστική πάλη εργατιάς - αγροτιάς - αυτοαπασχολούμενων. Βαδίζοντας πιο αποφασιστικά αυτόν το δρόμο, τα πλατιά λαϊκά στρώματα θα πετύχουν να διαμορφωθεί η αγωνιστική εκείνη συμμαχία ενάντια στον κοινό εχθρό, στα μονοπώλια, στην ΕΕ. Να μετατραπεί η οργή και η αγανάκτηση σε συνειδητή και οργανωμένη πάλη.

Σήμερα, δε χωρά κυριολεκτικά καμιά επανάπαυση. Η παρουσία του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα δηλώνει πως η αστική τάξη της χώρας μας επιδιώκει να διατηρήσει και - αν μπορέσει - ν' αναβαθμίσει τη θέση της στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Για να το κάνει αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γίνει ευνοϊκός «τόπος επενδύσεων» για ντόπια και ξένα μονοπώλια. Γεγονός που σημαίνει ότι θα προχωρήσει στην ακόμη μεγαλύτερη συντριβή της τιμής της εργατικής δύναμης. Σε αυτήν τη βάση, τα βάρβαρα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα και η καταστολή του λαού θα κλιμακωθούν. Το ίδιο και η επιχείρηση εξαπάτησης του λαού. Το «μαστίγιο» θα συνοδεύεται με το «καρότο». Γι' αυτό και χρειάζεται ακόμη πιο αποφασιστική και συνειδητή συμμετοχή στον αγώνα, στην οργάνωση της πάλης στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές και τα χωριά.

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων περνά ακριβώς μέσα απ' τη δράση για την ενδυνάμωση των σωματείων, των συνδικάτων και των ομοσπονδιών του εργατικού κινήματος. Την ενίσχυση της ταξικής τους κατεύθυνσης. Το ξεπέρασμα των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Η εργατική τάξη μπορεί να αξιοποιήσει τη μεγάλη της δύναμη, η οποία βρίσκεται στην ταξική της οργάνωση. Μέσα απ' αυτόν τον δρόμο θα αποκτά όλο και περισσότερη δύναμη. Θα κατακτά όλο και περισσότερο τη θέληση να απαλλάξει το λαό από την εξουσία και την καταπίεση των μονοπωλίων. Αλλωστε, η απεργία της Τετάρτης έδειξε πως σταθερά διαμορφώνεται και ξεχωρίζει ο ταξικός εκείνος πόλος μέσα στο εργατικό κίνημα, με μπροστάρη το ΠΑΜΕ, που θα δώσει την απαραίτητη ώθηση για την ανασύνταξή του, στην οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας. Πως η εργατική τάξη μπορεί να τεθεί επικεφαλής της πάλης του λαού.

Ο αγώνας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική θα είναι μακρύς και σίγουρα δε θα είναι ένα «μονόπρακτο». Θα έχει νίκες και ήττες. Οι εργαζόμενοι με τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουν κάνει σημαντικά βήματα. Τώρα δεν πρέπει να γίνει ούτε ένα βήμα πίσω. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ έχουν ήδη βάλει το ζήτημα της κλιμάκωσης για τη διεκδίκηση της Σύμβασης. Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, με συσκέψεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις και συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, να συζητήσουν με τους εργαζόμενους την κλιμάκωση της πάλης για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών Συμβάσεων. Χωρίς να χάνεται ούτε λεπτό όλοι τώρα στις νέες μάχες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ