Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11485

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών

ΣΕΛ.  3

ΕΡΓΑΤΙΑ - ΑΓΡΟΤΙΑ μια φωνή και μια γροθιά
ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
  • Μεγάλα κοινά απεργιακά συλλαλητήρια, εργαζομένων, φτωχής αγροτιάς, αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας και γυναικών των λαϊκών στρωμάτων σε όλη τη χώρα. Μηνύματα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο.
  • Οι εργατικές συγκεντρώσεις της Θεσσαλίας κατέληξαν στο μπλόκο της Νίκαιας και έκλεισαν την Εθνική Οδό με μια μεγάλη συγκέντρωση. Συμμετοχή απεργών και από Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
  • Αλέκα Παπαρήγα: Ο εργαζόμενος λαός να ανακαλύψει τη δύναμή του και μαχητικά να τραβήξει προς τα μπρος, προς τη ρήξη και την ανατροπή, ως το τέλος.
  • ΠΑΜΕ: Κλιμάκωση της δράσης τώρα για υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, ενάντια στη φοροληστεία, για την προστασία των ανέργων, για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.
  • ΠΑΣΥ: Οι μικροί και μεσαίοι φτωχοί αγρότες είναι πιο δυνατοί γιατί έχουν συμμάχους την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
ΜΠΛΟΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΤΣΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΛΟΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΣΕΛ.  6  -  12

ΚΚΕ
Η ελπίδα στη λαϊκή δύναμη

Η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, νέων στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, έδωσε ηχηρή και αποστομωτική απάντηση στη συγκυβέρνηση και όλους όσοι με τα ψέματα, τους εκβιασμούς και τον αυταρχισμό επιδιώκουν να γονατίσουν την εργατική τάξη, να αλυσοδέσουν το λαό. Η συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία, αψηφώντας την επιστράτευση, τα μεγάλα κοινά συλλαλητήρια εργαζομένων - φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, καθώς και τα μπλόκα, όπως αυτό στη Νίκαια της Λάρισας, δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν πιο αποφασιστικά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για να αποκρούσουν την καταστολή, για να διαμορφωθεί η λαϊκή αγωνιστική συμμαχία ενάντια στον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια, την ΕΕ. Καμιά επανάπαυση. Τα βάρβαρα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα και η καταστολή θα κλιμακωθούν, το ίδιο και η επιχείρηση εξαπάτησης και παγίδευσης του λαού. Η μάχη είναι και θα είναι ακόμα πιο σκληρή. Γι' αυτό χρειάζεται κατεπειγόντως να γίνει τώρα πιο ορμητική, αποφασιστική και συνειδητή η συμμετοχή όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων στον αγώνα, στην οργάνωση της πάλης πρώτα απ' όλα στους τόπους και τους κλάδους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες, στα χωριά. Η εργατική τάξη δεν έχει ακόμα αξιοποιήσει τη μεγάλη δύναμή της, που βρίσκεται στην ταξική της οργάνωση, στην πολιτική και ιδεολογική της συνειδητοποίηση. Η μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ έδειξε ότι υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που μπορούν να στηρίξουν και να δώσουν ώθηση στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στη δημιουργία ενός ρωμαλέου, χειραφετημένου, ταξικού εργατικού κινήματος, ικανού να βάζει φραγμό στα αντιδραστικά σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, ικανού να ηγηθεί της μεγάλης κοινωνικής - λαϊκής συμμαχίας που θα βάλει τέλος στην εκμετάλλευση και θα απαλλάξει το λαό από την εξουσία και την καταπίεση των μονοπωλίων.ΚΚΕ
Στήριξη στους εργαζόμενους στον πολιτισμό

ΣΕΛ.  27
ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν εργαζόμενο

ΣΕΛ.  13
ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ «ΟΦΕΙΛΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Εκβιάζουν με κατασχέσεις τα λαϊκά νοικοκυριά

ΣΕΛ.  22
ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΛΑΝΤ
Εχθροί του λαού οι φίλοι της πλουτοκρατίας

ΣΕΛ.  14   -   15


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org