Τετάρτη 30 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Συγκρότησαν Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης

«Με ταξική αλληλεγγύη και αγώνα και συνθήματα "όλοι για έναν και ένας για όλους", "κανένας μόνος του" να υπερασπίσουμε καθέναν που έχει ανάγκη», σημειώνουν στην κοινή τους ανακοίνωση

Αιτήματα και δράση για την προστασία του λαού προτάσσουν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ δυναμώνοντας την κοινή τους δράση για τα λαϊκά συμφέροντα (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Αιτήματα και δράση για την προστασία του λαού προτάσσουν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ δυναμώνοντας την κοινή τους δράση για τα λαϊκά συμφέροντα (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Στη συγκρότηση Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης προχώρησαν εκπρόσωποι του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ), της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Αναλυτικά η κοινή τους ανακοίνωση έχει ως εξής:

«ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΑΡΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Συγκρότηση Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τη Συμμαχία

Με σύνθημα "ένας για όλους και όλοι για έναν", συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αλληλεγγύης που αποτελείται από εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ.

Σκοπός της επιτροπής είναι να στηρίξει τον αγώνα των σωματείων και των άλλων μαζικών οργανώσεων να οργανώσουν καλύτερα την ταξική, λαϊκή αλληλεγγύη και να στηρίζουν τον άνεργο, τον ανασφάλιστο, τον απασχολούμενο ή μισθωτό, το συνταξιούχο, το μετανάστη, το μικρό αγρότη στα καθημερινά του προβλήματα, μέσα από τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις και τις λαϊκές επιτροπές. Να συντονίζει τις κοινές προσπάθειες, να γενικεύσει και να εμπλουτίζει τις μορφές δράσης.

Για να εντείνουμε τον αγώνα για όσους δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια, κατά της φοροληστείας, που το 2013 θα φτάσει σε απίστευτα επίπεδα. Να αντιμετωπίσουμε την πείνα και το κρύο που απειλεί πολλά νοικοκυριά. Να αποτρέψουμε τη διακοπή ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά, στα σπίτια των ανέργων. Για να μην αφήσουμε άρρωστο, άσχετα αν έχει ασφάλιση ή όχι, που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του στα δημόσια νοσοκομεία. Να μην επιτρέψουμε την κατάσχεση σπιτιών από τις τράπεζες. Να μη μείνουν τα παιδιά εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων χωρίς επαρκή τροφή και την επιπλέον στήριξη που χρειάζεται στα μαθήματά τους. Να μη μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς και χωρίς εμβόλια. Να βρουν στήριγμα στις ανάγκες τους τα άτομα και οι οικογένειες των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές, να πολλαπλασιάσουν τις πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα επείγοντα και οξυμένα λαϊκά προβλήματα, να δυναμώνουν το συλλογικό αγώνα και να απαιτούν λύσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες μας και όχι στη διαχείριση και διαιώνιση της μιζέριας, της εξαθλίωσης, της ελεημοσύνης και της φιλανθρωπίας. Η ελεημοσύνη και η δήθεν φιλανθρωπία δεν είναι αλληλεγγύη, είναι στην πραγματικότητα υποστήριξη και ανοχή όλων όσων έχουν δημιουργήσει αυτή τη φτώχεια στο σύστημά τους.

Με ταξική αλληλεγγύη και αγώνα και συνθήματα "όλοι για έναν και ένας για όλους", "κανένας μόνος του" να υπερασπίσουμε καθέναν που έχει ανάγκη. Κανένας συμβιβασμός και καμία ανοχή με τις πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση για να ανθούν τα κέρδη και τα προνόμια των καπιταλιστών. Διεκδικούμε να ζουν όλοι οι εργαζόμενοι με αξιοπρεπείς συνθήκες. Αυτοί παράγουν όλο τον πλούτο και δεν έχουν την ανάγκη της ελεημοσύνης αυτών που τους αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι και τους πετούν στο περιθώριο της ζωής. Οι εφοπλιστές, οι πολυεθνικές, τα μονοπώλια που κάνουν διάφορες χορηγίες σε συνεργασία με την κυβέρνηση και διάφορες ΜΚΟ είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη φτώχεια και τη δυστυχία και η ευαισθησία τους είναι υποκριτική και ψεύτικη.

Διεκδικούμε να ενισχυθούν οι κρατικές δομές που να καλύπτουν μόνιμα τις στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζομένων και να μην εξαρτώνται αυτές οι ανάγκες από την ελεημοσύνη των εκμεταλλευτών μας.

Η επιτροπή καλεί τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες γιατρούς, φαρμακοποιούς, εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στις τράπεζες, στα ασφαλιστικά ταμεία, σε δήμους, περιφέρειες, εφορίες ή άλλες υπηρεσίες, καλλιτέχνες, νομικούς να έρθουν σε επαφή με τα συνδικάτα, με τις λαϊκές επιτροπές, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των ΕΒΕ, στις επιτροπές του ΜΑΣ, στους συλλόγους της ΟΓΕ και να εντάξουν στη δουλειά τους οργανωμένα, συλλογικά την αλληλεγγύη που είναι αναπόσπαστο στοιχείο των αγώνων μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ