Παρασκευή 25 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
Σχέδιο δράσης για δουλειά με δικαιώματα

Σύσκεψη για το πλατύ άνοιγμα στον κλάδο, οργάνωσε χτες η παράταξη

Η παράδοση των λιμανιών στα μονοπώλια θα συντρίψει όσα εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει

Phasma

Η παράδοση των λιμανιών στα μονοπώλια θα συντρίψει όσα εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει
Με στόχο να αναδειχτεί ότι η υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στα λιμάνια, υπαλλήλους και λιμενεργάτες, που θα υπερασπίζει τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα, είναι «νύχι - κρέας» με τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, οι δυνάμεις της ταξικής παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα» δίνουν με αποφασιστικότητα τη μάχη για την προετοιμασία αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε αυτήν την κατεύθυνση. Χτες το απόγευμα, στη διάρκεια σύσκεψης της παράταξης στο ΕΚ Πειραιά, έγινε ένας πρώτος απολογισμός αυτής της δραστηριότητας, που περιλαμβάνει εξορμήσεις, συζήτηση με κάθε εργαζόμενο, συσκέψεις σε κάθε χώρο δουλειάς, η οποία όπως αποφασίστηκε πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση.

Ανοίγοντας τη σύσκεψη ο Γιώργος Παπαβασιλείου, ο οποίος είναι μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων στα λιμάνια (ΟΜΥΛΕ) εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της παράταξης, ανέδειξε την ανάγκη «να απευθυνθούμε πλατιά στους εργαζόμενους», με «καλή προετοιμασία και γερό στομάχι», ώστε η οργή που νιώθουν για τα όσα προωθούνται σε βάρος τους, η σύνθλιψη των εργασιακών δικαιωμάτων για να παραδοθούν αυτές οι υποδομές καθαρές στα μονοπώλια, να γίνει διάθεση για αγώνα και σύγκρουση.

Οπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της συζήτησης έχει μεγάλη σημασία να γίνει κατανοητή η επιτακτική ανάγκη για κοινή δράση με τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους που σχετίζονται με τη λιμενική δραστηριότητα. «Να αναμετρηθούμε», όπως σημείωσε εργαζόμενος, με το συμβιβασμό, τον κοινωνικό εταιρισμό και τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας, που καλλιεργεί επί χρόνια ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ ΑΠ στο λιμάνι.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της στάσης της πλειοψηφίας της ΟΜΥΛΕ, είναι ότι διαπραγματεύεται αυτήν την περίοδο της υπογραφή της ΣΣΕ με τον ΟΛΠ, πάνω στις αντεργατικές προτάσεις που παρουσίασε ο ΟΛΠ (αύξηση ωραρίου, μείωση μισθών κ.ά.). Ποιες θα μείνουν ή θα φύγουν ή ποιες θα βελτιωθούν!

Οπως αναφέρθηκε από εργαζόμενο που συμμετείχε στη σύσκεψη «οι συνάδελφοι βλέπουν μπροστά τους ένα βουνό. Νομίζουν ότι δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα. Ομως, με τη συζήτηση κάποιοι αντιλαμβάνονται ποια είναι η διέξοδος». «Εκεί που πιάνουν πιο εύκολα τόπο αυτά που λέμε - πρόσθεσε ένας ακόμα - είναι στους συναδέλφους στις νεότερες ηλικίες, γιατί αντιλαμβάνονται ότι έχουν δρόμο μπροστά τους και τι θα αντιμετωπίσουν. Πρέπει να γίνει ακόμα καλύτερη δουλειά εκεί, να μην αφήσουμε κανέναν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ