Παρασκευή 25 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αγώνας να μην κλείσει καμιά δημόσια μονάδας Υγείας

Καλεί σε συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 31 Γενάρη 2013, ώρα 12 το μεσημέρι

«Οργανώνουμε τώρα τον αγώνα για να μην κλείσει - συγχωνευθεί κανένα τμήμα - κλινική, καμία δημόσια μονάδα Υγείας και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος», η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί στην απεργία στις 31 Γενάρη 2013 που αποφάσισαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Στις 12 το μεσημέρι της 31.1.2013 θα γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. «Μέσα από τους νέους Οργανισμούς των νοσοκομείων -επισημαίνει το ΠΑΜΕ- ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις υγειονομικών, αφού με τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις θα "περισσέψει" προσωπικό και θα καταργηθούν οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις. Παράλληλα, θα υπάρχουν απολύσεις και μέσα από τη διαδικασία των πειθαρχικών. Ηδη από τις διοικητικές υπηρεσίες νοσοκομείων ζητούνται τα στοιχεία και οι φάκελοι εργαζομένων προς διαθεσιμότητα, δηλαδή προς απόλυση. Είναι λοιπόν ψέμα οι ισχυρισμοί του υπουργού Υγείας ότι θα εξαιρεθεί ο τομέας Υγείας από το στόχο για απολύσεις 150.000 εργαζομένων στο δημόσιο. Ηδη με τους νέους οργανισμούς έχουν καταργηθεί οι θέσεις 13 υπηρετούντων υπαλλήλων στο Τζάνειο και 10 υπαλλήλων στον Ευαγγελισμό. Η κατάργηση θέσεων - κλινικών - νοσοκομείων είναι φανερό ότι θα σημάνει ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας, μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία των ασθενών, ταλαιπωρία, αναμονές, ράντζα, απουσία εξειδικευμένων υπηρεσιών και κλινικών. Τα σχέδια για κατάργηση κλινικών, κλινών, απολύσεις έτσι όπως αποτυπώνονται στους Οργανισμούς που έχουν δημοσιευτεί δεν είναι αποτέλεσμα προχειρότητας, λαθών ή παραλείψεων κάποιου "κακού διοικητή ή υπουργού", όπως διαδίδουν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για να μας καθησυχάσουν και να μας αφοπλίσουν».

Κινητοποιήσεις και ανά νοσοκομείο

Στην πορεία προς την πανελλαδική απεργία ξεσπούν και κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία:

Χτές οι εργαζόμενοι στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις και στην απόλυση 58 εργαζομένων οι οποίοι απασχολούνται στο νοσοκομείο, μέσω Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στο «Ελπίς» -εκτός απ' την απεργία της 31.1.2013- κάνουν τρίωρες στάσεις (8-11 πμ) στις 28 και 29 Γενάρη 2013 με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου. Διεκδικούν, μεταξύ των άλλων, την «αντιμετώπιση των τραγικών ελλείψεων προσωπικού για τη στελέχωση όλων των υπηρεσιών, σύμφωνα με τις προτάσεις των Υπηρεσιών και του Σωματείου των Εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ