Παρασκευή 25 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Απαραίτητες για να περικοπούν οι σπατάλες, λέει η κυβέρνηση

Συζητήθηκε η Ερώτηση του ΚΚΕ για τα νοσοκομεία Σάμου - Ικαρίας

Tο δρόμο για κλείσιμο τμημάτων και μετακινήσεις προσωπικού από νησί σε νησί ανοίγει η απόφαση της κυβέρνησης να συγχωνεύσει τα νοσοκομεία της Ικαρίας και της Σάμου.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης ζητώντας την ακύρωση της απόφασης, αφού, όπως κατήγγειλε, με την απαράδεκτη απόφαση για τη συγχώνευση, εκτός των άλλων, στρώνει και το έδαφος για να προχωρήσουν οι εφεδρείες και οι απολύσεις.

Τα δύο νοσοκομεία, τόνισε, έχουν τεράστιες ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε βασικά και άκρως απαραίτητα υλικά και η κατάσταση με τη συγχώνευση θα χειροτερέψει.

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας, Α. Λυκουρέντζος, ισχυρίστηκε ότι η συγχώνευση των δύο νοσοκομείων αφορά τις διοικήσεις τους και είπε ότι έχουν την επιλογή να συνενώσουν κλινικές και τμήματα για την καλύτερη λειτουργία. Αναφερόμενος γενικότερα στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, τις υπερασπίστηκε ως επιλογή, λέγοντας ότι είναι απαραίτητη για να περισταλεί «η σπατάλη δημόσιου χρήματος» και ανέφερε γενικά και αόριστα ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του.

Στην παρέμβασή του, ο Γ. Λαμπρούλης τόνισε ότι η απόφαση για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων είναι ένα από τα αντιλαϊκά μέτρα που εδώ και πολλά χρόνια έχουν αποφασιστεί και η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που τα προχωρά πιο γρήγορα με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

Αυτή η πολιτική, προειδοποίησε, θα έχει τραγικές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων όχι μόνο της Σάμου και της Ικαρίας αλλά για το σύνολο του λαού, για να προσθέσει ότι «με την πολιτική σας όχι μόνο εξαθλιώνετε το λαό, αλλά τον εξοντώνετε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ