Παρασκευή 25 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»
Το ετοιμάζει για να το παραλάβουν πλήρως οι ιδιώτες

Και νέα κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου χτες στην Ολομέλεια της Βουλής αυτή τη φορά για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντινάν» στο οποίο χορηγείται ασφαλιστική ενημέρωση παρά τα τεράστια χρέη του προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ αναστέλλεται κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή ασφαλιστικών μέτρων από τους πιστωτές του ιδρύματος, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο εισηγητής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης τόνισε ότι είναι προκάλυμμα η επίκληση των οικονομικών δυσκολιών του νοσοκομείου για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης του, είτε αυτό παραμείνει στο σύνολό του στον Ερυθρό Σταυρό, είτε πουληθεί όλο ή μέρος του σε επιχειρηματίες.

Οποια λύση, είπε, στα πλαίσια των κυβερνητικών προτάσεων θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των επιχειρηματικών συμφερόντων, τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, την εκμετάλλευση των ασθενών και το χτύπημα των 1.100 εργαζομένων στο νοσοκομείο με μειώσεις μισθών, απολύσεις και ανατροπή των συνθηκών εργασίας.

Κατά τον υπουργό Υγείας, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξασφαλίζεται η επιβίωση του νοσοκομείου και διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και, όπως είπε, εάν αυτό δεν ιδιωτικοποιηθεί τότε θα πάψει να υπάρχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ