Σάββατο 19 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΚΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να συνεχιστεί η λειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ

Να παραταθεί ο χρόνος για την πιστοποίηση των Δημόσιων ΚΤΕΟ, ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με αφορμή πρόσφατη (σ.σ. 3 Γενάρη) απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, που ουσιαστικά παύει τη λειτουργία τους, καθώς απαγορεύεται να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους και να εκδίδουν δελτία τεχνικού ελέγχου.

Το θέμα έφεραν στην πρόσφατη συνεδρίαση οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας πως το υπουργείο στις 28 Δεκέμβρη αποφάσιζε να δοθεί παράταση χρόνου στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ μέχρι τις 30 Ιούνη 2013 για τον εξοπλισμό τους. Οπως σημείωσαν χαρακτηριστικά στην παρέμβασή τους, της απόφασης του υπουργείου για αναστολή της λειτουργίας των Δημόσιων ΚΤΕΟ, προηγήθηκε σωρεία υπουργικών αποφάσεων «που όλες είχαν στο κέντρο του σχεδιασμού και προγραμματισμού τους την απαξίωση της λειτουργίας των Δημόσιων ΚΤΕΟ και την επέκταση των αρμοδιοτήτων των ιδιωτικών ΚΤΕΟ».

Συμπλήρωσαν ότι με την απόφαση του υπουργείου «οδηγούνται τα δημόσια ΚΤΕΟ, μέσα από την αναστολή της λειτουργίας τους στην απαξίωση και στο κλείσιμο, στην απαξίωση δημόσιας περιουσίας εκατομμυρίων ευρώ (μηχανολογικός εξοπλισμός), στην απώλεια εσόδων πολλών εκατομμυρίων, στην απώλεια μόνιμων θέσεων εργασίας των εργαζομένων στα ΚΤΕΟ και στην ουσιαστική αφαίρεση άλλης μιας αρμοδιότητας από τους ΟΤΑ β' βαθμού της χώρας, ενώ παραδίδεται η οδική ασφάλεια, η αντιρρύπανση και τα σχετικά έσοδα βορρά στην κερδοφορία των ιδιωτικών επιχειρήσεων των ΚΤΕΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ