Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Γενάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11457

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΜΑΣ στις 24 Γενάρη

ΣΕΛ.  6  -  7

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ από τους αστικούς θεσμούς
  • Αλέκα Παπαρήγα: Δυστυχώς, ούτε από το εκλογικό δικαίωμα, ούτε μέσα απ' τη Βουλή, ούτε απ' τη Δικαιοσύνη περνάει πάντα η αλήθεια. Το σύστημα είναι καλά θωρακισμένο
  • Σε προανακριτική επιτροπή παραπέμφθηκε ο τέως υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου
  • Στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ υπάρχουν και ποινικές και πολιτικές ευθύνες. Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί με τη συμμετοχή του στη διαδικασία να φωτιστεί το ζήτημα, να διερευνηθούν και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες σε όποιον και αν υπάρχουν. Ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες πως μέσα από μια τέτοια διαδικασία θα υπάρξει κάθαρση, θα παταχθεί η διαφθορά που είναι σύμφυτη του καπιταλισμού.
  • Μέσα απ' τη Βουλή, αλλά και μέσα απ' τη Δικαιοσύνη, δεν περνάει πάντα η αλήθεια. Το σύστημα είναι θωρακισμένο. Οχι μόνο το αστικό πολιτικό σύστημα αλλά πριν απ' όλα η οικονομία είναι πολύ καλά θωρακισμένη. Ετσι, σε ελάχιστες περιπτώσεις, για μεμονωμένα πρόσωπα και αν υπάρχει λόγος και σκοπιμότητα να βγει η αλήθεια, να μπορεί να περάσει.

ΣΕΛ.  8  -  11

ΛΑΡΙΣΑ
Λαϊκός ξεσηκωμός για την Υγεία

Στα δικά τους χέρια παίρνουν η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα του νομού Λάρισας την οργάνωση της πάλης ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας που απειλεί άμεσα ανθρώπινες ζωές, για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.


ΣΕΛ.  15

ΚΚΕ
Κανένας Ελληνας στρατιωτικός δεν έχει δουλειά στο Μάλι

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την αποστολή τριών Ελλήνων αξιωματικών στο Μάλι, τη στιγμή που με προεξάρχουσα τη Γαλλία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση για το φυσικό - ορυκτό πλούτο και τα αποθέματα ουρανίου της χώρας. Ανεξάρτητα από τα προσχήματα, η αποστολή των Ελλήνων αξιωματικών αποτελεί πολιτική στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης στη Γαλλία. Το ΚΚΕ καταδικάζει την κλιμακούμενη στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι, με ή χωρίς τη σφραγίδα του ΟΗΕ και απορρίπτει τις ιμπεριαλιστικές προφάσεις για τη νομιμοποίησή της. Κανένας Ελληνας αξιωματικός ή φαντάρος δεν έχει δουλειά στο Μάλι και οπουδήποτε αλλού.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα ξεκινά το 23ο Συνέδριο

ΣΕΛ.  7
1.000 ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ολοκληρώνεται την Κυριακή η έκθεση

ΣΕΛ.  17
ΜΑΛΙ
Ελληνική εμπλοκή στην ιμπεριαλιστική επέμβαση

ΣΕΛ.  21
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Πανθεσσαλική κινητοποίηση στις 20 Γενάρη

ΣΕΛ.  19
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Κινητοποιήσεις σε Εφορίες και ΟΑΕΔ

ΣΕΛ.  3
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εξω τα φασιστοειδή από τις γειτονιές

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ καταδικάζει την άγρια δολοφονία μετανάστη από δύο φασιστοειδή στην περιοχή των Πετραλώνων. Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία, μαζικά να καταγγείλουν και να απομονώσουν τη δράση των φασιστών στις γειτονιές. Να μην ανεχτούν τα φασιστικά τάγματα εφόδου που σήμερα δολοφονούν μετανάστες, αύριο τον αγωνιζόμενο λαό.


ΣΕΛ.  22
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Διαδήλωσαν ενάντια στη φοροεπιδρομή

ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ