Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11458

ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να δοθεί μαζικό «παρών» στα συλλαλητήρια του ΜΑΣ στις 24 Γενάρη

ΣΕΛ.  17
23ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απάντηση στη βαρβαρότητα η δράση που θα ανοίγει δρόμο στο αύριο

ΣΕΛ.  13

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΒΑΡΗ για τη Συλλογική Σύμβαση

Το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ αποφάσισε την απεργία μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Εβαλαν επίσης για συζήτηση την πρότασή του για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν την απεργία δική τους υπόθεση

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των μονοπωλίων, δεν υπάρχει καμία προοπτική. Η εργατική τάξη να εμπιστευτεί τις δυνάμεις της, με ισχυρό ταξικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία που θα αμφισβητεί το μονόδρομο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Χωρίς αλλαγή συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα θα υπάρχει ισχυρό εμπόδιο στην ανάπτυξη νικηφόρων αγώνων. Οι δυνάμεις που φέρνουν την πολιτική της εργοδοσίας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων στις γραμμές της εργατικής τάξης, βάζουν γραμμή ήττας, παντοτινής υποταγής της στα δεσμά των εκμεταλλευτών. Αμεσα χρειάζεται να προχωρήσουν τα συνδικάτα σε συζήτηση στα Διοικητικά Συμβούλια, σε Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, να ενημερώσουν πλατιά την εργατική τάξη με την πρόταση του ΠΑΜΕ για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να δημιουργήσουν πνεύμα ανάτασης, τις προϋποθέσεις για την επιτυχία της απεργίας.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΚΚΕ - ΚΝΕ
Καταδίκη της δολοφονίας μετανάστη από φασιστοειδή

Μαζική συγκέντρωση μπροστά από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Πετραλώνων και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής πραγματοποίησε χτες πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κεντρικού Τομέα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ για να καταδικάσει την άγρια και στυγνή δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού εργάτη από φασιστοειδή.


ΣΕΛ.  3

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το σύστημα είναι σάπιο, αυτό χαλάει τους ανθρώπους

Χτες (σ.σ. προχτές) στη Βουλή έγινε πολλή συζήτηση και πάρα πολλή φιγούρα πάνω στη συζήτηση όσον αφορά το δέντρο. Δηλαδή, τον κ. Παπακωνσταντίνου. Και σε τελευταία ανάλυση, το σύστημα δεν έχει να χάσει τίποτε αν κάψει ένα δέντρο. Ο λαός πρέπει να δει το δάσος, διότι σ' αυτές τις συνθήκες το σύστημα μπορεί να στείλει και μερικά παιδιά στη φυλακή, ή να τα φάει τα παιδιά του, προκειμένου να διασώσει την κερδοφορία, την πολιτική υπεράσπισης της ΕΕ, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι το σύστημα είναι καλό, αλλά οι άνθρωποι το χαλάνε. Το σύστημα είναι σάπιο, αυτό χαλάει τους ανθρώπους.



ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Τακτικές διάσπασης των εργαζομένων

Πολύμορφες είναι οι τακτικές με τις οποίες οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικό είναι το κάλεσμα που το τελευταίο διάστημα άρχισαν να απευθύνουν σε διάφορους κλάδους, καλώντας στη συγκρότηση «αριστερών» σωματείων, διαχωρίζοντας δηλαδή τους εργαζόμενους ανάλογα με την πολιτική τους τοποθέτηση.


ΣΕΛ.  15
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Διαφοροποιούνται από τη στάση της ΠΟΙΕ

ΣΕΛ.  14
ΟΛΠ ΑΕ - ΟΜΥΛΕ
Διαπραγματεύσεις για τη νέα Σύμβαση

ΣΕΛ.  15
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αύριο ξεκινάει η πανθεσσαλική κινητοποίηση

ΣΕΛ.  21
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το κυνήγι του κέρδους κλείνει και τη ΣΕΛΜΑΝ

ΣΕΛ.  16
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΛΙ
Σε ετοιμότητα οι πρόθυμοι

ΣΕΛ.  23
ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 1.000 ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Από 25 Γενάρη στη Θεσσαλονίκη

ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ