Παρασκευή 18 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΟΥΛΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Από την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ

H υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια έκφραση του καπιταλισμού που σαπίζει, τόνισε την παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής. Ανέφερε ότι αποτελεί αποπροσανατολισμό αυτό που λένε διάφορες δυνάμεις ότι για την κατάσταση φταίει η «κλεπτοκρατία», όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφθορά και τα «λαμόγια», είπε, είναι μια πλευρά του συστήματος, αλλά δεν είναι η αιτία της οικονομικής κρίσης, η οποία είναι κρίση υπερκερδών των μονοπωλίων.

Είναι αποπροσανατολισμός, είπε, η άποψη ότι δε θα παίρνονταν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα εάν χτυπιόταν η φοροδιαφυγή, αφού τα μέτρα που παίρνονται δεν είναι προσωρινά αλλά μόνιμα, επειδή είναι αναγκαία για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Υπενθύμισε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις έδιναν και δίνουν πλούσια κίνητρα και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και χαρακτηριστική, είπε, είναι η περίπτωση των εφοπλιστών, που διαχρονικά τους έχουν δοθεί 57 ολόκληρες φοροαπαλλαγές.

Το δικό τους μερίδιο για τα χρέη, συνέχισε, έχουν και οι εξοπλιστικές δαπάνες που γίνονται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα σήμερα η Ελλάδα να είναι δεύτερη στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ στις στρατιωτικές δαπάνες. Καταλήγοντας τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει ζητήσει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών προκειμένου αυτοί να μην απολαμβάνουν κανένα προνόμιο, αλλά να δικάζονται όπως και οι υπόλοιποι πολίτες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μη δεχτεί ο λαός ν' ανακυκλώνουν τη φτώχεια του(2013-09-28 00:00:00.0)
Νέο σκληρότερο μνημόνιο τον Οκτώβρη(2011-08-25 00:00:00.0)
Ενα κάλπικο δίλημμα(2010-12-10 00:00:00.0)
Σκανδαλώδης στήριξη των επιχειρηματιών(2010-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ