Παρασκευή 18 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενισχύεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα της ΕΕ

Δήλωση για τις προτεραιότητες της ιρλανδικής προεδρίας της Ευρωένωσης

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σχετικά με τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις προτεραιότητες της ιρλανδικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και την παρουσίασή τους από τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση:

«Η ιρλανδική προεδρία εγκαινιάζει την έναρξη της λεγόμενης "τριάδας των προεδριών" - Ιρλανδία, Λιθουανία, Ελλάδα - του Συμβουλίου της ΕΕ για το επόμενο 18μηνο, που κλείνει με την ελληνική προεδρία το πρώτο εξάμηνο του 2014. Η ΕΕ συμμετέχει ενεργά στην επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι, ενισχύοντας την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενάντια στους λαούς.

Η στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι αποτελεί συνέχεια και ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Αφρική και σε διεθνή κλίμακα για τη διεκδίκηση μεγαλύτερου μεριδίου σε νέες αγορές για τα μονοπώλια. Είναι συνέχεια και προέκταση της αντιλαϊκής πολιτικής μονοπωλίων - ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Εχουν τεράστιες ευθύνες τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου που στηρίζουν την ιμπεριαλιστική Κοινή Εξωτερική Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας της ΕΕ. Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Γαλλίας και των συμμάχων της στο Μάλι και ζητά την άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από αυτή τη χώρα, τονίζοντας ότι είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των λαών να καθορίζουν το μέλλον τους.

Η λαϊκή ελπίδα βρίσκεται στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, στην ενίσχυση του ΚΚΕ, αναγκαία προϋπόθεση για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Το δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας για την ανατροπή των μονοπωλίων και τη λαϊκή εξουσία, που θα λυτρώσει τη χώρα από τα δεσμά της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος και θα ανοίξει το δρόμο για τη λαϊκή ευημερία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ