Παρασκευή 18 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΡΙΜΜΕΝΑ

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ: «Συνολικά 34 όμηροι και 14 από τους απαγωγείς τους σκοτώθηκαν σήμερα από την αεροπορική επιδρομή (...) στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στο Αϊν Αμένας, στην Αλγερία» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝΕ ΠΑΠΑ: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και οι... επενδύσεις. Αντί οι υπουργοί να λένε πολλά λόγια για τις επενδύσεις και η κυβέρνηση συνολικά να κάνει... λογοθεραπεία, ας προχωρήσουν σε κάτι πιο ταπεινό. Ας εγκρίνουν αύριο όλοι οι υπουργοί τις επενδύσεις που έχουν στα συρτάρια τους» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΜΙΛΑΝΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ: «Ο διαφαινόμενος λοιπόν οικονομικός πόλεμος εναντίον της Ευρωζώνης έχει δύο πολεμικά πεδία. Το πρώτο πεδίο αφορά την κρίση ανταγωνισμού μεταξύ του ευρώ και του δολαρίου. Η κρίση της Ευρωζώνης μπορεί να λιανθεί σχεδόν αυτόματα εφόσον το ευρώ υποχωρήσει σε ισοτιμία με το δολάριο στο ένα προς ένα (...) Αν η Ε.Ε. διέρχεται κρίση, αυτό οφείλεται πρωτίστως στο ευρώ (...) Αυτό που κρατά το ευρώ στη ζωή είναι η σύνθετη διαδικασία που θα χρειαζόταν για την κατάργησή του και την επιστροφή των εθνικών νομισμάτων (...) Η Ευρωζώνη είναι ο αδύναμος κρίκος του παγκόσμιου συστήματος. Και το σύστημα εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται σε βαθιά - συστημική - κρίση (...) Η Ελλάδα είναι το "χρήσιμο θύμα" (...) Ομως, θα ακολουθήσουν κι άλλα θύματα... (...) Η Ευρωζώνη χρειαζόταν ένα "υπαρξιακό σοκ" (...) Μια ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε να "αξιοποιηθεί" για να διασωθεί η Ευρωζώνη» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ: «Ας μην γελιούνται οι πατέρες του έθνους. Ο ελληνικός λαός έχει κουρασθεί από το παιγνίδι από τα στικάκια και έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Αν κάτι τον απασχολεί πραγματικά είναι πώς θα βγει η χώρα από την κρίση, πώς θα συνέλθουν οι επιχειρήσεις, πώς θα γεννηθούν καινούργιες δουλειές και πώς θα ξεπερασθεί το ασήκωτο πρόβλημα της ανεργίας. Και επ' αυτών δεν έχουμε ακούσει ακόμη ορθό λόγο» (στο ΒΗΜΑ).

ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΗ ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ: «Παραμένει τραγικό (...) ότι μόνο το 17,4% των νέων 20-29 ετών συμμετέχει στην αγορά εργασίας ενώ, ταυτόχρονα, το 43,3% από αυτούς είναι άνεργοι (...) Δεν χρειάζεται να ρωτάμε για ποιον χτυπά η καμπάνα. Χτυπά καθαρά και δυνατά για όλους μας» (από τις εκτιμήσεις της Alpha Bank / στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΚΑΛΠΙΚΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ: «Τη διαβεβαίωση ότι δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά μοσχαρίσια μπιφτέκια, στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου και είχαν πουληθεί στην αγορά της Ιρλανδίας και της Βρετανίας, έδωσε την Πέμπτη ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)» (στα ΝΕΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα στο πλαίσιο του μνημονίου και πέραν αυτού(2017-01-04 00:00:00.0)
Ξανά η αντιπαράθεση για την οικονομική διακυβέρνηση με αφορμή την Ελλάδα(2016-05-29 00:00:00.0)
Στασιμότητα με υποβόσκουσα την κρίση;(2015-02-15 00:00:00.0)
Γιατί αντιδρά η Γερμανία(2014-09-12 00:00:00.0)
Επισημάνσεις πάνω στις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις(2014-02-02 00:00:00.0)
Βήμα το βήμα σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση(2011-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ